Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Πρόσκληση των δημάρχων Λέσβου , Χίου και Σάμου στην παρέλαση των Ελληνων στην 5η λεωφόρο
Πρόσκληση των δημάρχων Λέσβου , Χίου και Σάμου στην παρέλαση των Ελληνων στην 5η λεωφόρο Εκτύπωση E-mail
03.02.16

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

Η σκέψη να προσκληθούν στην παρέλαση της 10ης Απριλίου οι δήμαρχοι των νησιών Λέσβου, Σάμου και Χίου , των οποίων οι κάτοικοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επωμισθεί μεγάλο βάρος εξ ’αιτίας του τεράστιου προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος , αποτελεί την νέα εξέλιξη που συζητήθηκε κατά την διάρκεια της 3ης Πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο “Σταθάκειο “πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Την προσπάθεια προσέλκυσης νέων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν ποτέ συμμετάσχει στις διεργασίες προετοιμασίας της παρέλασης ανακοίνωσε ο συμπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Γιώργος Καλλέργιος , ενώ παράλληλα ανέφερε την σκέψη, να προτιμήσουν οι Ομογενείς τα Ελληνικά εστιατόρια τα οποία θα έχουν συνεισφέρει οικονομικά στο ταμείο της παρέλασης, ιδιαίτερα την ημέρα διεξαγωγής της Ελληνικής παρέλασης στην Νέα Υόρκη.

Τον στόχο συγκέντρωσης του ποσού των 200.000 δολαρίων για το φετεινό λεύκωμα της παρέλασης αποκάλυψε η κ. Ελένη Ψαρά, η οποία επί σειρά ετών μαζί με τον σύζυγο της επιχειρηματία Ιωάννη Ψαρά, εργάζονται αθόρυβα και αποτελεσματικά προκειμένου να υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι εκάστοτε στόχοι διοργάνωσης των παρελάσεων .

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , αφού εξήρε την συνέπεια και την σημαντική προσφορά του ζεύγους Ψαρά στην διοργάνωση της παρέλασης , εξήγγειλε την σκέψη να προσεγγιστούν και όλοι οι προηγούμενοι διατελέσαντες τελετάρχες της παρέλασης , προκειμένου να συνεισφέρουν οικονομικά στην διοργάνωση της παρέλασης , ενώ παράλληλα ανέφερε την σχεδιαζόμενη συνάντηση της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους των αμερικανικών ΜΜΕ , όπου θα συζητηθεί η καλύτερη δυνατόν προβολή της παρέλασης των Ελλήνων στην 5η λεωφόρο.

Την είσπραξη του ποσού των 2.000 δολαρίων από την πώληση λαχνών ανέφερε ο υπεύθυνος Βασίλειος Γκουρνέλος , ενώ αναφερόμενος στις προσπάθειες των μελών της επιτροπής λαχείου, παρουσίασε την κ. Ευαγγελία Βαρθόλομου και τον κ. Θανάση Χαλβατζή, οι οποίοι αποτελούν τα νέα μέλη της επιτροπής του, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα αποσταλούν πακέτα οικονομικής στήριξης της παρέλασης , στους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς .

Βασικό ζητούμενο του κ. Νίκου Μπάρδη –υπεύθυνου της εκδήλωσης στο terrace on the park- αποτελεί η προπώληση όλων των εισιτηρίων μέχρι την 15η Μαρτίου , ενώ δίνοντας πρώτος το παράδειγμα , ανέφερε ο τι ο οργανισμός που εκπροσωπεί - Pan Gregorian - έκλεισε ήδη τρία τραπέζια και προσφέρει και το ποσόν των 1.000 δολαρίων για το λεύκωμα της παρέλασης .

Την διεξαγωγή ραδιομαραθώνιου για την στήριξη του ταμείου παρέλασης , ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από το ομογενειακό ραδιόφωνο Hellas Fm την 7η Μαρτίου ανακοίνωσε ο ταμίας της ομοσπονδίας Αθανάσιος Αρώνης , ενώ εστιάζοντας στην αφίσα της φετεινής παρέλασης, ανέφερε την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της , καθώς επίσης και την άμεση εκτύπωση της .

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του σχετικά με την αυξανόμενη παρουσία του κοινού στις συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης ο πρόξενος της Ελλάδας Εμμανουήλ Κουμπαράκης, κατέθεσε την σκέψη να προσκαλούνται στις συνεδριάσεις και να συμμετέχουν τα τμήματα νεολαίας των συλλόγων και ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης.

Διορθωτικού περιεχομένου δήλωση σχετικά με την διαφάνεια του ταμείου παρέλασης έκανε , ο ταμίας της παρέλασης Βασίλης Πετράτος, ο οποίος ανέφερε , ότι η διαφάνεια υπήρχε και τα τελευταία χρόνια, πράγμα που το επιβεβαίωνε επίσημα και ο ίδιος με την υπογραφή του σαν πρόεδρος της αρμόδιας εξελεγκτικής επιτροπής.

Παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Αναγέννηση και πρώην γραμματέας της Παμμακεδονικής ένωσης Θεόδωρος Τόσκος , ο υπεύθυνος φιλοξενίας των Ευζώνων Γρηγόρης Νοδάρος, ο ακούραστος επί σειρά πολλών ετών εθελοντής της παρέλασης και υπέρμαχος της Ελληνικής γλώσσας Βασίλειος Καρβέλης , καθώς επίσης και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Κρητών “Ομόνοια” Ιωάννης Κριαράς , ο οποίος ζήτησε να μοιραστεί στα μέλη της Ομοσπονδίας ο οικονομικός προϋπολογισμός της φετεινής διοργάνωσης .

Να επαναληφθούν οι επισκέψεις μελών της επιτροπής παρέλασης στις θρησκευτικές κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής οι οποίες συμμετέχουν στην παρέλαση ανέφερε ο εκδότης της Greek News Απόστολος Ζουπανιώτης , ενώ σχετικά με την προβολή της παρέλασης στα αμερικανικά ΜΜΕ, τόνισε ότι θα πρέπει σύντομα να κυκλοφορήσει το πρώτο δελτίου τύπου στην Αγγλική γλώσσα .

“Πρέπει να αφήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές Ελληνοαμερικανών και εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ελληνική παρέλαση” τόνισε στην παρέμβαση του ο νεοεκλεγείς κυβερνήτης των ΑΧΕΠΑ Νέας Υόρκης Πήτ Βασιλάκος, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας του απάντησε ότι η οργάνωση του, θα μπορούσε να συνεισφέρει με το ποσόν των 25.000 ή και 50.000 δολαρίων στην διοργάνωση της παρέλασης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10199&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων