Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το ξενοφοβικό παραλήρημα του Αδωνη
Το ξενοφοβικό παραλήρημα του Αδωνη Εκτύπωση E-mail
27.01.16

Αδωνις Γεωργιάδης Με αφορμή το προσφυγικό, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει ακάθεκτος τις φραστικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και των μεταναστών | ICON PRESS


Μπορεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης να έχει επιχειρήσει στο παρελθόν -ανεπιτυχώς- να αποποιηθεί τη ρετσινιά του αντισημίτη («Εφ.Συν.» 24/01/2016 «Ο κ. αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αρνητής του Ολοκαυτώματος»), ωστόσο ουδέποτε έκανε αυτοκριτική ή υποχώρησε στις κατά καιρούς ξενοφοβικές του θεωρήσεις, τις οποίες έχει εκφράσει πολλάκις, με πιο πρόσφατη τη συνέντευξή του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1».

Τι είπε εκεί; Αφού εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό και την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα του προσφυγικού, είπε πως «ό,τι ζούμε στο μεταναστευτικό έχει υπογραφή από κάτω "Αλέξης Τσίπρας"». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «η τόσο εχθρική στάση πια των υπολοίπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εναντίον της Ελλάδας για το μεταναστευτικό προκύπτει γιατί όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη θεωρούν υπεύθυνο τον Τσίπρα, δηλαδή την Ελλάδα.

»Δηλαδή, αντί να θεωρούν υπεύθυνη την Τουρκία, θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα. Εχουν δίκιο που θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της Ευρώπης, δεν τα άνοιξε η Τουρκία, απλώς η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή πολιτικής της Ελλάδας».

Και ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε ως εξής: «Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011, το 2014 στην Ελλάδα μπήκαν 75 χιλιάδες, το 2015 μπήκαν 800 χιλιάδες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη Συρία μεταξύ ’14 και ’15, το μόνο που άλλαξε ήταν η κ. Χριστοδουλοπούλου που άνοιξε τα σύνορα. Ηταν σαν να υπήρχε μια τάπα και πήγε και έβγαλε την τάπα. Αυτά που σας περιγράφω για τις ευθύνες της ελληνικής κυβερνήσεως δεν το ξέρω μόνο εγώ, το έχουν καταλάβει και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

H ξενοφοβία που έχει επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης ως βουλευτής της Ν.Δ. είναι μνημειώδης -ειδικά τη λέξη «λαθρομετανάστης» τη χρησιμοποιεί αφειδώς- και ειλικρινά δεν ξέρουμε πόσο συνάδει με ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, όπως επιθυμεί να παρουσιάζεται η Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το... μπόνους

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2015, όντας καλεσμένος στην εκπομπή του αδελφού του Λεωνίδα και αφού είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα της κυβέρνησης για τους μετανάστες, δήλωνε on air: «Θα τους φέρεις στο δικό μου σπίτι που είμαι δεξιός και ήθελα κλειστά σύνορα και δεν θα τους πάρεις εσύ που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Οχι κύριε, ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Μπόνους ένας λαθρομετανάστης σπίτι σου. Να τελειώνει η πλάκα».

Για να επανέλθει με tweet λίγο αργότερα στο οποίο έγραφε: «Καλώ τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσουν την έκκληση της υπουργού τους και να πάρουν τους λαθρομετανάστες στους δήμους τους».

Ηταν η εποχή που ο κ. Γεωργιάδης συμπορευόταν στο ύφος με τον κ. Θάνο Πλεύρη που αντίστοιχα έγραφε στο twitter: «Οποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, για να τον στηρίξει έμπρακτα να πάρει και έναν λαθρομετανάστη σπίτι του. Ψήφος ΣΥΡΙΖΑ μπόνους λαθρομετανάστης».

Βέβαια, αν ανατρέξουμε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης, ως βουλευτής της Ν.Δ. το 2013, ήταν ακόμα πιο σκληρός στις τοποθετήσεις του και σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου έλεγε τα εξής:

    Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη (σ.σ. των μεταναστών) για να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα και να φύγουν

Το κερασάκι στην τούρτα, όμως, είναι η ερώτηση που είχε καταθέσει το 2012 προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου και Δημόσιας Τάξης/Προστασίας του Πολίτη, όπου ρωτούσε «Πόσο επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός των υπουργείων εξαιτίας των επιχειρήσεων διάσωσης των λαθρομεταναστών;». Με μια θάλασσα νεκρών παιδιών, θα μπορούσε να είναι η απάντηση στον κ. αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

www.efsyn.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10187&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote