Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Τον γενικό πρόξενο πρέσβη Γεώργιο Ηλιόπουλο τίμησαν οι Αθηναίοι Νέας Υόρκης
Τον γενικό πρόξενο πρέσβη Γεώργιο Ηλιόπουλο τίμησαν οι Αθηναίοι Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
24.01.16

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση , ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στην φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου Κεφαλλήνιων “Κέφαλος” στην Αστόρια.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη πρέσβης Γεώργιος Ηλιόπουλος , ο οποίος συμπλήρωσε ήδη τέσσερα χρόνια σε αυτή την θέση και περί τα τέλη Απριλίου, αναμένεται να αναχωρήσει για το Σαράγιεβο , όπου θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Πάνος Αδαμόπουλος , ο οποίος δίνοντας μια σύντομη αναφορά σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου, στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά φιλανθρωπικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια της χρονιάς που πέρασε και είχαν σαν αποδέκτες το βρεφοκομείο Αθηνών και την οργάνωση “μαζί για το παιδί”.

“Η σημερινή παρουσία σας δείχνει ότι δεν στραμπούληξα το χέρι κανενός προκειμένου να παραβρεθεί στην σημερινή εκδήλωση” δήλωσε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Αδαμόπουλος, ενώ στην συνέχεια, παρέδωσε την σκυτάλη στον αντιπρόεδρο του συλλόγου Τάσο Μουζάκη, ο οποίος επιμελήθηκε την παρουσίαση και την απονομή ενός συμβολικού δώρου στον γενικό πρόξενο Γεώργιο Ηλιόπουλο.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ηλιόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την τιμή που του επεφύλαξαν και εστιάζοντας στην δυναμική παρουσία του συλλόγου των Αθηναίων στα Ομογενειακά δρώμενα , αλλά και στην αξιοσημείωτη φιλανθρωπική του προσφορά προς την γενέτειρα, τόνισε, “είναι σπουδαίο να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία που ζούμε και ακόμα πιο σπουδαίο και ίσως δυο φορές πιο δύσκολο, να είναι να είμαστε χρήσιμοι στην Ελλάδα και ο σύλλογος των Αθηναίων, το έχει καταφέρει πολύ καλά, χάρις στις προσπάθειες των μελών του διοικητικού συμβουλίου, του προέδρου του Πάνου Αδαμόπουλου , αλλά και της συζύγου του η οποία τυγχάνει και μέλος του συμβουλίου”.

Χαρακτηρίζοντας “δύσκολα”- λόγω της οικονομικής κρίσης στην γενέτειρα -τα τέσσερα χρόνια της εδώ παραμονής του ο κ. Ηλιόπουλος , αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου να πείσουν τους συνομιλητές τους -πέραν της Ομογένειας -, ότι η Ελλάδα που αποτελεί το 2% της Ευρωζώνης, δεν μπορεί να προκαλέσει πρακτικά μια παγκόσμια οικονομική κρίση και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει στον λογαριασμό .

Αναφερθείς στις δυσκολίες που δημιούργησαν τα οικονομικά μέτρα και η μείωση προσωπικού και δαπανών στις υπηρεσίες του γενικού Προξενείου , τόνισε τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των δυο προξένων - Ε. Κυριακόπουλου και Ε.Κουμπαράκη- που συνεργάστηκε κατά την διάρκεια της θητείας του στην Νέα Υόρκη , καθώς επίσης και των εξαιρετικών συνεργατών του, χάρις στις οποίες κατάφεραν απορροφώντας τους κραδασμούς να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα εστιάζοντας στην βοήθεια κάποιων ομογενών, τους ευχαρίστησε δημοσίως επειδή “δεν μας χρέωσαν με βάση την διεύθυνση του Προξενείου , αλλά με βάση το μέγεθος της καρδιάς τους ” .

Στην συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος, αφού εξήρε τις προσπάθειες και τις αγωνίες των ομογενών να κρατήσουν τον Ελληνισμό μέσα στις οικογένειες τους , υπενθύμισε ότι πρέπει να θέτουμε μετρήσιμους στόχους , ενώ επιχειρώντας μια σύγκριση μεταξύ της Εβραϊκής και Ελληνικής κοινότητας , αναφέρθηκε στα πολλά κοινά σημεία που έχουν, καθώς προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά τους, να αποκτήσουν οικονομική επιφάνεια και φυσικά να βοηθήσουν την πατρίδα τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο γενικός πρόξενος προέτρεψε τους ομογενείς να έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και μέσω της έγγραφής τους στους Αμερικανικούς εκλογικούς καταλόγους, να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων και να προωθήσουν Ελληνοαμερικανούς στην πολιτική σκηνή.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόξενος της Ελλάδας Εμμανουήλ Κουμπαράκης ,ο οποίος αφού συνεχάρη τους Αθηναίους για την πολυσχιδή τους δραστηριότητα, στην συνέχεια αναφέρθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό για τον πρέσβη Γεώργιο Ηλιόπουλο , με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα και θεωρεί και αυτός και οι συνάδελφοι του ότι στάθηκαν πολύ τυχεροί που συνεργάστηκαν μαζί του .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας και τα κάλαντα που έψαλλε η ορχήστρα Μικρόκοσμος του Γρηγόρη Μανινάκη , ενώ ο ταμίας του συλλόγου Παύλος Χατζηκυριάκος σε ρόλο Αι-Βασίλη , μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10176&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote