Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Κοπή βασιλόπιτας και συνεδρίαση για την παρέλαση στην Νέα Υόρκη
Κοπή βασιλόπιτας και συνεδρίαση για την παρέλαση στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
22.01.16

Νέα Υόρκη –του Σάκη Σερέτη

Με αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου η 2η Πανομογενειακή συνεδρίαση της επιτροπής παρέλασης στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια, ενώ η δεύτερη συνεχής παρουσία του Ἐλληνα πρόξενου στην Νέα Υόρκη Εμμ. Κουμπαράκη , επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Ελληνικής πολιτείας για τα τεκταινόμενα στην παροικία μας .

 

Χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος απευθύνοντας έκκληση συμμετοχής των ομογενών στις διεργασίες της παρέλασης , αναφέρθηκε σε χαμένα χρόνια… καθώς επίσης και στην ανοδική πορεία της Ομοσπονδίας που ξεκίνησε επί των ημερών του Ηλία Τσεκερίδη και στην διάρκεια της, άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα.

Στην συνέχεια ο κ. Γαλάτουλας, παρουσιάζοντας τον νέο συμπρόεδρο της παρέλασης Γεώργιο Καλλέργιο, ανέφερε ότι ήταν επί σειρά ετών ένας ανώνυμος οικονομικός υποστηρικτής της παρέλασης και η παρουσία του θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη των υψηλών στόχων της φετεινής διοργάνωσης.

Ευχαριστώντας την Ομοσπονδία για την τιμητική θέση του συμπρόεδρου διεξαγωγής της παρέλασης που του έδωσαν , ο κ. Καλλέργιος ανέφερε , “Από μικρό παιδί που πήγαινα στο σχολείο της Μεταμόρφωσης στην Κορώνα , συμμετείχα κάθε χρόνο στην παρέλαση” ενώ στην συνέχεια αποδίδοντας τα εύσημα στην Ομοσπονδία για την διοργάνωση της εθνικής μας παρέλασης , υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για μια επιτυχημένη παρέλαση.

 

 

 

Χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος αλλά και την επιστροφή της γενέτειρας στην ανάπτυξη, απηύθυνε και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης,, ο οποίος για άλλη μια φορά ,αφού επιβεβαίωσε την στήριξη του Ελληνικού προξενείου προς την Ομοσπονδία για μια επιτυχημένη παρέλαση, στην συνέχεια προέτρεψε τους υπεύθυνους , να έρθουν σε επαφή με τους Ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους των Αμερικανικών Πανεπιστημίων , προκειμένου να προσελκύσουν την νέα γενιά να συμμετάσχει στην παρέλαση .

 

 

Την ικανοποίηση του σχετικά με την αφίσα της παρέλασης , η οποία εφέτος για πρώτη φορά περιλαμβάνει και τις κυριότερες παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν πριν από την εθνική παρέλαση, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ ο υπεύθυνος κυκλοφορίας του λαχείου της παρέλασης Βασίλης Γκουρνέλος, ανακοίνωσε την αύξηση της τιμής του κάθε λαχνού στο ποσόν των 20 δολαρίων.

Υπενθυμίζοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις των συλλόγων, καθώς επίσης και των επαγγελματικών φορέων που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση ο ταμίας της παρέλασης Δρ. Βασίλειος Πετράτος , ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ορίστηκε στο ποσόν των 300 δολαρίων, ενώ το ποσόν που θα πρέπει να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για την ενοικίαση τροχοφόρου άρματος , ορίστηκε στις 3.000 δολάρια.

Την διοργάνωση χοροεσπερίδας την 12η Φεβρουαρίου με την ευκαιρία της ημέρας των ερωτευμένων, ανακοίνωσε η πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αυγερινή Κατέχη και τα έσοδα της βραδιάς, θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου της παρέλασης, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια καθιέρωσης του Μαρτίου ,σαν τον μήνα πολιτιστικής κληρονομιάς εδώ στην Αμερική.

Την έγκαιρη διάθεση των εισιτηρίων και τον αποκλεισμό των τζαμπατζήδων από την χοροεσπερίδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Terrace on the park , προανήγγειλε ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Νίκος Μπάρδης , ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η προαναφερθείσα ημερομηνία της εν λόγω εκδήλωσης, αναμένεται να μετατεθεί για το Σάββατο 2 Απριλίου.

Παρεμβάσεις επίσης έκαναν η γραμματέας της επιτροπής παρελάσεως, Νομική Καστανά, η συμπρόεδρος της επιτροπής λευκώματος, Χριστίνα Κωστάκη και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης των χορευτικών Στέφανος Αμανατίδης.

Η πανομογενειακή συγκέντρωση τελείωσε με την κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ενώ ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο κ. Γεώργιος Σταμούλης .

Η επόμενη πανομογενειακή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, ενώ οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση .

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10173&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.03.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >