Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το ΔΝΤ γύρισε πίσω τις προτάσεις Κατρούγκαλου
Το ΔΝΤ γύρισε πίσω τις προτάσεις Κατρούγκαλου Εκτύπωση E-mail
19.01.16

Το ΔΝΤ γύρισε πίσω τις προτάσεις ΚατρούγκαλουΝέες ενστάσεις προέβαλε το ΔΝΤ στα επικαιροποιημένα στοιχεία που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας, που ποσοτικοποιεί περαιτέρω την πρόταση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνησης και έριξαν άκυρο στα νέα οικονομικά στοιχεία που έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας η πλευρά Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκλεισε σήμερα το διάλογο με την ελληνική πλευρά, ζητώντας όλα τα δεδομένα που χρησιμοποίησε το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή τον αριθμό ασφαλισμένων και εισφορές και άλλα, προκειμένου να κάνει το ίδιο την αναλογιστική μελέτη που δοηγεί στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα που εκτιμά η κυβέρνηση. Ειδικότερα, το Ταμείο θέλει να κάνει τις δικές του προβολές, μέσω των αναλογιστικών μελετών,  ώστε να γίνει διαστάυρωση με τα αρχικά στοιχεία του υπουργείου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, στελέχη του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά υλοποίησε τη δέσμευσή της για επικαιροποίηση και ποσοτικοποίηση των στοιχείων, τονίζοντας ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των προτάσεων και επιστημονικών εκτιμήσεων της κυβέρνησης, ώστε να προσωρήσει η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.

Την ίδια ώρα, επισήμως το ΔΝΤ τόνισε ότι βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό, χωρίς να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει  τις διαρροές περί ενστάσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Το Ταμείο συνεχίζει να αξιολογεί την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σε ερώτηση του Mega του Μιχάλη Ιγνατίου για το πώς κρίνει τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα.

Ερωτηθείς για τις διαρροές που ανέφεραν ότι στην Ουάσινγκτον έλεγαν για την ελληνική πρόταση ότι «τους ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα», αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10167&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote