Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Eurogroup: Περιμένουμε τα στοιχεία για το ασφαλιστικό – Κίνδυνος για τη ρευστότητα το Φεβρουάριο
Eurogroup: Περιμένουμε τα στοιχεία για το ασφαλιστικό – Κίνδυνος για τη ρευστότητα το Φεβρουάριο Εκτύπωση E-mail
15.01.16

Eurogroup: Περιμένουμε τα στοιχεία για το ασφαλιστικό – Κίνδυνος για τη ρευστότητα το Φεβρουάριο - MediaΕν αναμονή συγκεκριμένων δημοσιονομικών στοιχείων που αφορούν το συνταξιοδοτικό τελούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Αυτό δήλωσαν λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι καλό θα ήταν τα στοιχεία αυτά να σταλούν “σύντομα” από τις ελληνικές Αρχές, ούτως ώστε να μπορέσουν τις επόμενες ημέρες να μεταβούν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «κρίσιμη» την πρώτη αξιολόγηση καθώς όπως είπε εκτός από το ασφαλιστικό, υπάρχουν κι’ άλλα «ανοιχτά θέματα» τόσο δημοσιονομικού χαρακτήρα όσο και σχετικά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία χαρακτήρισε «κεντρικό ζήτημα» στην πρώτη αξιολόγηση. Ο Γάλλος επίτροπος επανέλαβε ότι το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά από την εφαρμογή πολλών μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Συμπληρώνοντας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για προσήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στην εφαρμογή του προγράμματος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος από το καλοκαίρι και μετά και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει “πολλή δουλειά”.

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους φτάνουν τα 4 δισ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα συμφωνεί με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10155&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote