Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αμερικανός αξιωματούχος: Θα βοηθήσουμε, αλλά δεν επιβάλλουμε λύση για το ελληνικό χρέος
Αμερικανός αξιωματούχος: Θα βοηθήσουμε, αλλά δεν επιβάλλουμε λύση για το ελληνικό χρέος Εκτύπωση E-mail
14.01.16

Αμερικανός αξιωματούχος: Θα βοηθήσουμε, αλλά δεν επιβάλλουμε λύση για το ελληνικό χρέος«Δεν θα πάψει ο Λευκός Οίκος να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του χρέους, ωστόσο δεν θα επιβάλει τη λύση σ' αυτό το πρόβλημα» επισήμανε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, στη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Ξένων ανταποκριτών, στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, ο κ. Ρόουντς δήλωσε ότι «θα προσφερθούν ιδέες και βοήθεια με διάφορους τρόπους αλλά δεν θα βρεθούμε στη μέση των συζητήσεων. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα μέρη για την επίλυση του ζητήματος γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, τόνισε ο προεδρικός σύμβουλος".

Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές θυσίες και έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις». Επίσης, είπε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν προσπαθήσει να επιλύσουν το πρόβλημα. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο να δει να επιλύονται τα προφανή δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα αλλά θέλει να δει να επανέρχονται και οι ευκαιρίες για τους Ελληνες πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, οι προσφυγικές ροές επιβαρύνουν την όλη κατάσταση στην Ελλάδα. «Εμείς υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προσφυγικής κρίσης και το έχουμε συζητήσει με τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.


www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10149&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων