Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου - Το παρασκήνιο των συναντήσεων του Κυριάκου
Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου - Το παρασκήνιο των συναντήσεων του Κυριάκου Εκτύπωση E-mail
13.01.16

Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου - Το παρασκήνιο των συναντήσεων του Κυριάκου Με στόχο μια νέα Νέα Δημοκρατία, όπως έχει πει πολλές φορές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε σήμερα επαφές με σημαίνοντα στελέχη της γαλάζιας παράταξης.

Πρώτη στη λίστα του νεοεκλεγέντος προέδρου ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποίας -εκτός από αδελφή του- είναι και ένα από τα ηγετικά προσωπα της Νέας Δημοκρατίας και ελέγχει σημαντικό κομμάτι του μηχανισμού της Συγγρού. Αύριο συγκαλείται για πρώτη φορά υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και σταδιακά οριστικοποιούνται τα πρόσωπα που θα τεθούν σε επιτελικές θέσεις στο κόμμα και στο περιβάλλον του Προέδρου.

Με σύνθημα την ενότητα αλλά και την ανανέωση ο κ. Μητσοτάκης έχει να υλοποιήσει ένα δύσκολο εγχείρημα: Να συνθέσει την λαϊκή και τη νεοφιλελεύθερη τάση στη νέα ηγετική του ομάδα. Από χθες έχει ξεκινήσει συναντήσεις με αρκετούς βουλευτές, προκειμένου να καταλήξει στο οργανόγραμμα της «νέας σελίδας»της ΝΔ. Χθες συναντήθηκε με την Όλγα Κεφαλογιάννη, για περίπου μια ώρα, η οποία παρ΄όλο που στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι θεωρείται ένα ικανό στέλεχος της νέα γενιάς που ταιριάζει στο προφίλ του Κυριάκου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται ότι θα είναι ο νέος γραμματέας της Κ.Ο., ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Κωστή Χατζηδάκη να αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην ομάδα Μητσοτάκη. Το δύσκολο έργο της προετοιμασίας του Συνεδρίου θα αναλάβει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προεκλογική περίοδο.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι πιθανότατα ο Νίκος Δένδιας, ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Νίκης Κεραμέως. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα της Τετάρτης.

Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος περιμένει εξαιρετικά αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ποια από τα «σκληρά» καραμανλικά στελέχη θα είναι στην επόμενη μέρα με το ρόλο που είχαν το προηγούμενο διάστημα. Και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όμως, δήλωσε «παρών» και το βέβαιο είναι ότι θα βοηθά από αναβαθμισμένη θέση τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Πάντως, δεν αποκλείονται και εκπλήξεις στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον νέο μητσοτακικό πυρήνα. Η «συμφωνία» φάνηκε και από τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα μετά το πέρας της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10146&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 13.01.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote