Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέες συλλήψεις στα Ζωνιανά
Νέες συλλήψεις στα Ζωνιανά Εκτύπωση E-mail
30.12.07
Επτά άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια συντονισμένης ειδικής επιχείρηση της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στα Ζωνιανά και στο Φόδελε του Ηρακλείου Κρήτης, με επεισοδιακή κατάληξη. Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγεται για τις κλοπές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, καθώς και για ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών. Κατά τη διάρκεια της εφόδου, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση από συγγενείς ενός ακόμη υπόπτου για συμμετοχή στις ληστείες, με αποτέλεσμα αυτός να διαφύγει της σύλληψης. Για την επίθεση εναντίον της Αστυνομίας συνελήφθη ο αδελφός και ο εξάδελφος του ατόμου που διέφυγε, ενώ στα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Ο ύποπτος, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, στις 6 το απόγευμα, "κατόπιν μεσολάβησης μελών της οικογένειάς του, παραδόθηκε σε αξιωματικούς της Α. Δ. Ρεθύμνης και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου".

Από τους επτά που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι πέντε συνελήφθησαν στα Ζωνιανά και ένας στο Φόδελε, οι οποίοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ενώ ο έβδομος κρατείται από τον πρώτο καιρό της επιχείρησης που ξεκίνησε από τα Ζωνιανά για κατοχή ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας, 8 απόπειρες ανθρωποκτονιών, 5 κλοπές ΑΤΜ και ληστείες σε Τράπεζες, ενώ το DNA τους και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα θα εξετασθεί αν ταυτοποιείται με ανάλογα ευρήματα στις προαναφερθείσες υποθέσεις.
Όπως ανακοίνωσε ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Στυλιανός Σύρος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης το απόγευμα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, η σημερινή επιχείρηση περιελάμβανε δέκα κατ’ οίκον έρευνες, ενώ έγιναν και τρεις ακόμα συλλήψεις: δύο άτομα συνελήφθησαν στα Ζωνιανά για αντίσταση και απείθεια κατά της αρχής και ένα άτομο συνελήφθη στο Φόδελε για παράβαση του νόμου περί όπλων.
ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1014&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote