Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο ίδιο έργο θεατής
Στο ίδιο έργο θεατής Εκτύπωση E-mail
30.12.07
Το 2007 άνοιξε για τη Ν.Δ. με τη δολοφονία «σε ροζ φόντο» ενός στελέχους της (Γ. Βαρθολομαίος, στις 9 Φεβρουαρίου) και κλείνει με την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου, ακριβώς στο ίδιο σκηνικό. Ο Κ. Καραμανλής βλέπει, έτσι, τη σημαία του ήθους που ύψωσε, το 2004, εναντίον του Κ. Σημίτη να κουρελιάζεται...

*Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, παρά τις προσπάθειες να ελεγχθεί η κατάσταση και να περιοριστεί η υπόθεση Ζαχόπουλου στο πλαίσιο ενός προσωπικού δράματος υπάρχει, ήδη ζωηρή ανησυχία: «Ο Χρήστος δεν προσπάθησε να αυτοκτονήσει μόνο για το περιεχόμενο της κασέτας. Αν ήταν έτσι, θα το είχε επιχειρήσει από καιρό, αφού γνώριζε ότι αυτή υπήρχε κι ότι έχει σταλεί σε δημοσιογράφους», ομολογεί συνεργάτης του Κ. Καραμανλή.

*Το επίμαχο DVD έφθασε στα χέρια του Γ. Ανδριανού, διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Πληροφορίες λένε ότι το ραντεβού με τον δημοσιογράφο από τον οποίο παρέλαβε το DVD έγινε στο «Χίλτον», σύμφωνα με την κατάθεσή του την Παρασκευή στον ανακριτή.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε πολλούς λόγους, τον τελευταίο καιρό, να «βελτιώσει» τις σχέσεις του με την κυβέρνηση. Ο κ. Ανδριανός, πάντως, «περιφρούρησε» το όνομά του.

*Στο μέγαρο Μαξίμου είδαν το υλικό και ανέμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να ζητήσουν την παραίτηση Ζαχόπουλου. Ετσι, ταυτόχρονα με το ταξίδι του Κ. Καραμανλή στη Μόσχα και την απεργία των δημοσιογράφων, οργανώθηκε η απομάκρυνση του γενικού γραμματέα για λόγους υγείας.

Το μυστικό στο συρτάρι

*Η απόπειρα αυτοκτονίας, όμως, περιέπλεξε τα πράγματα και η αποκάλυψη ότι το ντοκουμέντο παρέμενε επί μέρες στο συρτάρι στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να κρατήσει την υπόθεση στο σκοτάδι. Τώρα, εκ των πραγμάτων οι «φλόγες» αγγίζουν τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, που όπως φαίνεται γνώριζε από καιρό τα πάντα, οργανώνοντας τους χειρισμούς με το επιτελείο του.

*Υπό το βαρύ αυτό κλίμα, η κυβέρνηση επιμένει στη «γραμμή» ότι «εμείς αντιδρούμε σε κάθε κρούσμα διαφθοράς»- υπάρχει, μάλιστα, και εισήγηση να γίνει σχετική αναφορά και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού, ώστε να φανεί ότι ο ίδιος παραμένει το πιο «καθαρό» χαρτί της Ν.Δ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αλλάζουν μετά τις υποθέσεις Μαγγίνα και Ζαχόπουλου.

«Μέχρι τώρα μπορεί να μην ήμασταν καλύτεροι στη διαχείριση σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ, λέγαμε όμως ότι είχαμε ηθική υπεροχή. Σήμερα δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε», ομολογεί υπουργός, προεξοφλώντας ότι το άσχημο κλίμα για τη Ν.Δ. ανατρέπει και το πρόγραμμά της, αφού οι δύσκολες αποφάσεις προϋποθέτουν ισχυρή εικόνα στην κοινωνία.

*Τώρα, το χρονοδιάγραμμα του Ιουνίου και ο αρχικός σχεδιασμός των μέτρων δεν ισχύουν: Η Φάνη Πετραλιά θα έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό τον Μάρτιο, ενώ οι εξαγγελίες για 5-7 ταμεία είναι παρελθόν. Επίσης, το κλείσιμο της Ολυμπιακής και το άνοιγμα νέας εταιρείας δεν πρέπει να αναμένεται, πλέον, νωρίτερα από το φθινόπωρο.

enet


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1013&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote