Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για το μεταναστευτικό
Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για το μεταναστευτικό Εκτύπωση E-mail
24.12.15

Συνθήκες εξαθλίωσης βλέπει το Φόρουμ στο ταξίδι των προσφύγωνΜια σειρά παο ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει η έκθεση με τα πρώτα ευρήματα του «τακτικού» Ευρωβαρόμετρου για το φθινόπωρο του 2015.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία δείχνουν, η αντίληψη των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης εξακολουθεί να βελτιώνεται: το 40% των πολιτών είναι της άποψης ότι η κατάσταση σε εθνικό επίπεδο είναι καλή, καταγράφοντας έτσι αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων από την έρευνα που διενεργήθηκε την περασμένη άνοιξη (38%) και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Φυσικά, η πλειονότητα των Ευρωπαίων κρίνει ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι το σημαντικότερο που αντιμετωπίζει επί του παρόντος η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας αύξηση 20 εκατοστιαίων μονάδων μες τους τελευταίους έξι μήνες.

Μόνο στην Πορτογαλία το μεταναστευτικό έχει μικρότερη επίδραση στους πολίτες.

Άλλο στοιχείο είναι ότι η τρομοκρατία αποτελεί πηγή αυξανόμενης ανησυχίας μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να στηρίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων εντός της Ε.Ε., δείχνοντας ότι η κοινή γνώμη αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ της μετανάστευσης και της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων.
Οι Έλληνες

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα της Ε.Ε. τη μετανάστευση (52%) και την οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%).

Οι Έλληνες σε ποσοστό 70% εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του ευρώ (όταν στην Ε.Ε. των 28 το ποσοστό είναι 56%) και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10085&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote