Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σταθμός Μαξίμου για το επίμαχο DVD
Σταθμός Μαξίμου για το επίμαχο DVD Εκτύπωση E-mail
29.12.07
Αποδέκτης προϊόντος υποκλοπής είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Πηγές του γραφείου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή παραδέχτηκαν τα όσα διέρρευσαν από το γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστα.

Οτι δηλαδή η περίφημη κασέτα (που όμως ήταν DVD), εμφανώς προϊόν υποκλοπής, που διακινούσε η προφυλακισθείσα συμβασιούχος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού Εύη Τσέκου και αφορά τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου περιήλθε στα χέρια τους πριν από την παραίτηση του Χρ. Ζαχόπουλου, το βράδυ της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας τού κ. Ζαχόπουλου το μεσημέρι της Πέμπτης 20 του μηνός, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός το βράδυ της Παρασκευής, σε συνεννόηση τουλάχιστον με τους προϊσταμένους του Θ. Ρουσόπουλο και Β. Αντώναρο και προφανώς εν γνώσει του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή απέστειλε την κασέτα στον εισαγγελέα Εφετών Γ. Κολιοκώστα που διερευνά την υπόθεση.

«Αποκλειστικά ροζ»

Το DVD είχε περιέλθει στα χέρια του πρωθυπουργικού γραφείου πριν από την παραίτηση Ζαχόπουλου, από «δημοσιογραφικές πηγές». Ωστόσο από το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν θέλησαν να κατονομάσουν τις πηγές αυτές.

Πάντως, τόσο η δημοσιογράφος του Μέγκα, Ολγα Τρέμη, όσο και ο συνεκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θ. Αναστασιάδης, που κατέθεσαν χθες στον εισαγγελέα, δήλωσαν στην «Ε» ότι δεν είναι αυτοί που το διοχέτευσαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δήλωναν ότι το περιεχόμενο του DVD αφορά αποκλειστικά «προσωπικές στιγμές» των δύο πρωταγωνιστών, κρατώντας σταθερά τη γραμμή της «ροζ ιστορίας». Και η αιτιολογία που προβάλλουν για το ότι το έστειλαν στην εισαγγελία το βράδυ της Παρασκευής κι όχι άμα τη παραλαβή, την ημερομηνία της οποίας δεν αποκαλύπτουν, είναι ότι αφορούσε «προσωπικά δεδομένα» και γι' αυτό, έως την απόπειρα αυτοκτονίας του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, δεν είχαν λόγο να την αποστείλουν στην εισαγγελία. Το έκαναν, λένε, όταν έπρεπε, ως όφειλαν.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και γραπτά αργά χθες το βράδυ με δήλωσή του ο Γ. Ανδριανός, ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν του απονενοημένου διαβήματος στο οποίο προέβη, την Πέμπτη 20/12/2007 ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, απέστειλα την επομένη 21/12/2007, προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, DVD που περιήλθε στα χέρια μου, με περιεχόμενο αποκλειστικώς ιδιωτικές στιγμές του κ. Χρ. Ζαχόπουλου, προκειμένου να συνεκτιμηθεί στη διενεργούμενη για την υπόθεση δικαστική έρευνα».

Σειρά ερωτημάτων

Η εμπλοκή του πρωθυπουργικού γραφείου πάντως και η αποκάλυψη ότι από εκεί εκπορεύτηκε το οπτικό υλικό στην εισαγγελία γεννά σειρά ζητημάτων, τα οποία ενισχύονται από την κυβερνητική σιωπή:

*Πότε ακριβώς παρέλαβαν και από ποιον το DVD;

*Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενό του; Διότι, αν το υλικό αυτό είναι αποκλειστικά ροζ, μπορεί να οδήγησε στην αυτοκτονία έναν άνθρωπο, όταν μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι είχε αποκαλύψει τη σχέση του με την Εύη Τσέκου τόσο στη σύζυγο όσο και στο γιο του;

*Ηταν το περιεχόμενο του DVD που οδήγησε στην παραίτηση Ζαχόπουλου, αν τελικά πρόκειται περί παραίτησης;

*Γιατί το Μέγαρο Μαξίμου δέχτηκε να παραλάβει ένα προφανές προϊόν υποκλοπής και γιατί το κράτησε έως το βράδυ της Παρασκευής; Δεν θα έπρεπε, ούτως ή άλλως, να περιληφθεί στο προανακριτικό υλικό πριν από την απόφαση προφυλάκισης της κατηγορουμένης, όπως υποστηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισής της;

*Δεν θα έπρεπε το Μαξίμου, άμα τη παραλαβή του DVD, να διερευνήσει τα κίνητρα του αποστολέα, ακόμη κι αν πρόκειται αποκλειστικά για προσωπικές στιγμές, καθώς και αν ο «πρωταγωνιστής» -που συμβαίνει να ήταν εξέχον κυβερνητικό στέλεχος πολύ κοντά στον πρωθυπουργό- εκβιαζόταν από κάποιους;

*Γιατί χρειάστηκε η διαρροή, ότι το DVD απεστάλη από το πρωθυπουργικό γραφείο, να γίνει από την εισαγγελία και μάλιστα μόλις χθες, μία εβδομάδα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, κι ενώ η κατηγορουμένη βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό;

*Σκοπεύουν να δώσουν στη δημοσιότητα, ως κυβέρνηση, όλα τα πεπραγμένα Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να αποσείσουν όλες τις «υποψίες σκανδάλων»;

Κατόπιν όλων αυτών, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κ. Καραμανλή, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον φέρουν να επαναφέρει τα περί σεμνότητας και ταπεινότητας και πάταξης της διαφθοράς εν τη γενέσει της.


Επιμένει να αρνείται σχέση και βίντεο η Τσέκου

«Εκ της θέσεώς μου δεν μπορούσα να έχω στοιχεία σε βάρος του Ζαχόπουλου και δεν θα μπορούσα να κάνω καταγγελία... Δεν έχω στοιχεία για οικονομικά σκάνδαλα, παρά μόνο για παράνομες προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού». Αυτή τη ρητή διατύπωση χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 34χρονη Ευδοκία Τσέκου, προκειμένου να αντικρούσει τα περί «εκβιασμού». Στην απολογία της εξάλλου αρνήθηκε απόλυτα την ερωτική σχέση και την ύπαρξη ερωτικού βίντεο. Για τους δύο δικηγόρους που φέρονται να είχαν ζητήσει διευκολύνσεις σε αρχαιολογικά ζητήματα από τον Ζαχόπουλο (κάτι που αρνούνται οι ίδιοι) αποδέχεται ότι αυτή τους σύστησε στον τότε γ.γ. και συμπληρώνει: «Ξέρω ότι είχαν ενδιαφέρον για πελάτη τους που η υπόθεσή του εκκρεμούσε στο ΚΑΣ. Δεν ξέρω όμως τι έγινε».

enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1008&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote