Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μειμαράκης και Μητσοτάκης στον β’ γύρο των «γαλάζιων» εκλογών
Μειμαράκης και Μητσοτάκης στον β’ γύρο των «γαλάζιων» εκλογών Εκτύπωση E-mail
21.12.15

Με‘ι’μαράκης και Μητσοτάκης στον β’ γύρο των «γαλάζιων» εκλογών Οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι δύο «μονομάχοι» που θα αναμετρηθούν στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου.

 Ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε «καθαρή» πρωτιά στον πρώτο γύρο των «γαλάζιων» εκλογών με ποσοστό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 40%. Με δήλωσή του αργά το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να δώσει το «παρών» στο β' γύρο της κούρσας ηγεσίας. Ρευστή, όμως, παραμένει η διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψήφιους –κάτι το οποίο θα καθορίσει τον επόμενο γύρο των εκλογών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «αυτή η μαζική συμμετοχή είναι απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες».

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 30% της ψήφου ενώ τρίτος είναι τελικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης «τερμάτισε» τελευταίος, με μονοψήφιο ποσοστό. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Mega συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη ήδη διαρρέουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ σκοπεύει να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη στον επόμενο γύρο.

Την πρόθεσή του να συνεχίσει να εργάζεται για μια ενωμένη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, ο κ. Τζιτζικώστας κράτησε τα «χαρτιά» του κλειστά και δεν ανέφερε τίποτα για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον επόμενο γύρο. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Τζιτζικώστας πιθανώς να περιμένει να δει τη διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους και μετά να τοποθετηθεί.
Με‘ι’μαράκης και Μητσοτάκης στον β’ γύρο των «γαλάζιων» εκλογών

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα το πρωί τις Δευτέρας.

Πλακιωτάκης: Ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου

Με‘ι’μαράκης και Μητσοτάκης στον β’ γύρο των «γαλάζιων» εκλογών
«Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, θα πρέπει να προσέλθουμε ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με‘ι’μαράκης και Μητσοτάκης στον β’ γύρο των «γαλάζιων» εκλογών
Σε δηλώσεις του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι έως τότε συνιστά ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση. «Εύχομαι και στους δύο συνυποψήφιους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών καλή επιτυχία» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, ο ευχαρίστησε τον κόσμο της ΝΔ για την προσέλευση. 
 
www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10073&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote