Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στην Ελλάδα μέσω Frontex 180 Γερμανοί αστυνομικοί
Στην Ελλάδα μέσω Frontex 180 Γερμανοί αστυνομικοί Εκτύπωση E-mail
20.12.15

FrontexΣύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η Γερμανία προσφέρθηκε να ενισχύσει την Frontex στην Ελλάδα με 180 αστυνομικούς, καθώς το Βερολίνο επιθυμεί να συμβάλει στη λεγόμενη Επιχείρηση Rabit που ξεκινά τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη ζητήσει από την Frontex μεγαλύτερη βοήθεια στη φύλαξη των συνόρων της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Spiegel, η Frontex αιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Γερμανία περίπου 100 αστυνομικούς , ελικόπτερα και σκάφη για άμεση επέμβαση. Οι Γερμανοί αστυνομικοί πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο. Αργότερα αναμένεται να πλεύσουν στο ανατολικό Αιγαίο δύο σκάφη του γερμανικού λιμενικού.

Υπό ελληνική διοίκηση η Frontex θα συμβάλει από την πλευρά της με 850 άνδρες, με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τα ελληνικά νησιά. Από εκεί έχουν εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέτος 700.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων μόνο το ένα πέμπτο έχει ήδη καταγραφεί, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα η Frontex. Από την πλευρά τους τα Ηνωμένα Έθνη ανεβάζουν τον αριθμό των προσφύγων στις 800.000.
Τον Ιανουάριο η Επιχείρηση Rabit

Ο μηχανισμός των λεγόμενων Ομάδων Ταχείας Συνοριακής Επέμβασης (RABIT), ο οποίος ενεργοποιείται μέσω της Frontex κατόπιν αιτήματος της χώρας που χρειάζεται βοήθεια στα σύνορά της, θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο. Η Επιχείρηση Rabit πρόκειται να ενισχύσει την Επιχείρηση Ποσειδώνας της Frontex, η οποία θα ξεκινήσει στις 28 Δεκεμβρίου έχοντας στόχο αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας.

Ήδη 375 υπάλληλοι έχουν τεθεί στη διάθεση της επιχείρησης, ανάμεσά τους ειδικοί στα δακτυλικά αποτυπώματα και τα πλαστά έγγραφα. «Το γεγονός αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να καταγράψουμε και να κρατήσουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων σε μικρότερο χρονικό διάστημα» τονίζουν οι αρμόδιοι της Frontex. Το ειδικευμένο προσωπικό θα συμβάλει στην ευκολότερη διαπίστωση της εθνικότητας των προσφύγων, ενώ η έρευνα γύρω από τον τόπο προέλευσής τους θα βοηθήσει και στον επιτυχέστερο εντοπισμό των παράνομων δικτύων διακίνησης.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10072&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων