Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές
Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές Εκτύπωση E-mail
20.12.15

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο από την επομένη των εκλογών για την κεντροδεξιά παράταξη. Το αποτέλεσμα που θα βγάλει η εσωκομματική κάλπη, θα καθορίσει αν η Νέα Δημοκρατία θα μπορεί στο επόμενο διάστημα, να καλύψει το χώρο από το κέντρο μέχρι τα δεξιά του πολιτικού φάσματος ή θα διασπαστεί και τα κομμάτια της θα αθροιστούν με τα υπόλοιπα του κατακερματισμένου πολιτικού συστήματος.

Επί της ουσίας, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα γνωρίζουμε δύο πράγματα:

1) Αν η ΝΔ έχει αρχηγό από τη Δευτέρα ή αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Αυτό θα καθοριστεί από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος και από την απόσταση που θα υπάρχει από τον δεύτερο. Ωστόσο και αυτό είναι υπό συζήτηση. Τα  δεδομένα που θα μπουν στο τραπέζι μόλις κλείσουν οι κάλπες και το κλίμα που θα υπάρχει στη βάση και στα μέλη της ΝΔ, είναι αυτά που θα επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις και τις προθέσεις των άλλων τριών υποψηφίων για τη διεξαγωγή ή όχι του δεύτερου γύρου.

2) Αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της ενότητας, που επικαλούνται και οι τέσσερις υποψήφιοι.

Το κλίμα έντονης αντιπαράθεσης που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα, δεν βοηθά. Φήμες, διαρροές, υστερόβουλες προθέσεις και προσωπικά σχόλια απέδειξαν ότι στο εσωτερικό της ΝΔ είναι δύσκολο να συνυπάρξουν όλοι όσοι βρέθηκαν κάτω από την ίδια πολιτική στέγη τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, κορυφαία στελέχη όπως ο Κώστας Καραμανλής, στη σκιά του οποίου κινήθηκε η εσωκομματική διαδικασία, θεωρούν ότι μια παράταξη σαν τη ΝΔ δεν μπορεί να διασπαστεί, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη που αποτελούν τη βάση. Επίσης υπενθυμίζουν την τύχη που είχαν όλοι όσοι επιχείρησαν να φύγουν από τη ΝΔ και να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία.

Την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάσπαση την εξέφρασαν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι. Το είπε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ότι μόνο αποχωρήσεις μπορεί να υπάρξουν και ο ίδιος θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μην αποχωρήσει κανείς, το είπαν και οι κ. Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας που επιμένουν ότι εγγυώνται την ενότητα στην επόμενη μέρα της ΝΔ. Όπως και να ΄χει η ΝΔ τη Δευτέρα μπαίνει σε μια νέα περίοδο...

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10070&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote