Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μήνυμα συγκίνησης
Μήνυμα συγκίνησης Εκτύπωση E-mail
29.12.07
Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το νέο έτος. Ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας αναφέρεται στην κοινή μοίρα των θνητών, σημειώνοντας πως την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου δίνει μόνο η χριστιανική πίστη. Ο κ. Χριστόδουλος βρίσκεται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση και αποφεύγει να δέχεται επισκέψεις για να μην επιβαρύνει την κατάστασή του.
Εντυπωσιασμένος από το ψυχικό του σθένος δήλωσε ο θεράπων ιατρός του στο Μαϊάμι, Ανδρέας Τζάκης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την αρχιεπισκοπική κατοικία.

Για την αέναη κίνηση του χρόνου που δεν τιθασεύεται, για τη μοίρα των ανθρώπων που είναι ο θάνατος, αλλά και για τη λύση και τη λύτρωση που προσφέρει η χριστιανική πίστη, μιλάει το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κ. Χριστόδουλου. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος προτρέπει τους πιστούς να μην απεμπολήσουν τις παραδόσεις, τις αξίες και τις ρίζες μας και να διδάξουν τα παιδιά τους σύμφωνα με αυτές. Το μήνυμα υπογραμμίζει τη σημασία της αντίστασης στα συμφέροντα, την αδικία και τον αμοραλισμό της σύγχρονης πραγματικότητας, με κριτήριο την ελευθερία της επιλογής του καθενός να ενσωματωθεί σε ένα κόσμο παρακμής ή να αγωνιστεί για τις ηθικές αξίες και τις αρχές που απορρέουν από την πίστη στον Κύριο. Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει την Πρωτοχρονιά συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, που όμως δε θα έλθει μαγικά και μηχανικά, αλλά μόνο με προσωπικές και συλλογικές μάχες, προκειμένου "να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει και να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει".
ert




Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1007&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote