Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αυξάνονται οι νεκροί στο Πακιστάν
Αυξάνονται οι νεκροί στο Πακιστάν Εκτύπωση E-mail
29.12.07
Εκρυθμη είναι η κατάσταση στο Πακιστάν, μετά τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο. Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από τις ταραχές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα.

Είκοσι τρία άτομα σκοτώθηκαν στην επαρχία Σιντ, στο νότιο Πακιστάν, δήλωσε υπεύθυνος του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών.
Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν επίσης από την έκρηξη βόμβας στη βορειοδυτική μεθοριακή επαρχία του Πακιστάν, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του κόμματος του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. "Η έκρηξη σημειώθηκε σε συγκέντρωση του κόμματος PML", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στην Κοιλάδα Σβατ.

Άλλο ένα άτομο σκοτώθηκε στην επαρχία Πεντζάμπ, στο κεντρικό Πακιστάν, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις έχουν λάβει εντολή να "ανοίγουν πυρ" πάνω στο πλήθος "εφόσον χρειάζεται".

Ας σημειωθεί επίσης ότι σε ένα εργοστάσιο του Καράτσι που πυρπολήθηκε από ανεξέλεγκτο πλήθος μετά το άκουσμα της δολοφονίας...έξι άνθρωποι στο εσωτερικό του κάηκαν ζωντανοί...Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στη συνοικία Κοράνγκι του Καράτσι και ο απολογισμός είναι από πηγή των σωμάτων ασφαλείας.

"Περιμένουμε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί μετά την κηδεία", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Σιντ Αχτάρ Ζαμάν στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Επίσης, η πακιστανική αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Χαϊντεραμπάντ του νοτίου Πακιστάν, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους.

Η κηδεία

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο μαυσωλείο, όπου ενταφιάστηκε η δολοφονημένη πρώην πρωθυπουργός Μπεναζίρ Μπούτο στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το κλειστό φέρετρο μεταφέρθηκε από ένα ασθενοφόρο και ήταν τυλιγμένο σε μια σημαία με τα χρώματα του κόμματός της, του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP).

Το φέρετρο συνόδευε ο σύζυγος της Μπούτο Ασίφ Άλι Ζαρντάρι και έπειτα από μια διαδρομή 7 χιλιομέτρων, έφτασε στο οικογενειακό μαυσωλείο των Μπούτο στο Γκάρι Χούντα Μπαχς, ένα χωριό κοντά στην πόλη Λαρκάνα στη νότια επαρχία Σιντ. Η νεκρική πομπή χρειάστηκε τουλάχιστον δύο ώρες για να διανύσει τα 7 χιλιόμετρα ανάμεσα στο πυκνό πλήθος που θρηνούσε. Η σορός της Μπεναζίρ Μπούτο τοποθετήθηκε πλάι στον τάφο του πατέρα της Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο, εκλεγμένου πρωθυπουργού του Πακιστάν, ο οποίος ανετράπη με στρατιωτικό πραξικόπημα το 1977 και στη συνέχεια εκτελέσθηκε δι' απαγχονισμού.

Πολλοί από το πλήθος φώναζαν συνθήματα κατά του Μουσάραφ και των ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν τον πακιστανό πρόεδρο. "Ντροπή στον δολοφόνο Μουσάραφ, ντροπή στις δολοφόνους ΗΠΑ", φώναζαν. Ο πρόεδρος Μουσάραφ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά τη δολοφονία της Μπούτο, όμως πολλοί είναι αυτοί που τον κατηγορούν ότι δεν την προστάτευσε.

Η Μπεναζίρ Μπούτο έπεσε νεκρή το απόγευμα της Πέμπτης, όταν βομβιστής αυτοκτονίας την πυροβόλησε δύο φορές και μετά ανατινάχθηκε συμπαρασύροντας στο θάνατο άλλους 20 ανθρώπους στο Ραβαλπίντι, προάστιο του Ισλαμαμπάντ, στο τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός της, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 8 Ιανουαρίου.

Προσπάθειες ιατροδικαστών για ανεύρεση του DNA του δράστη

Οι πακιστανοί ιατροδικαστές προσπάθησαν να ανασυνθέσουν ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι που βρέθηκε κοντά στον τόπο δολοφονίας της Μπεναζίρ Μπούτο, με την ελπίδα να εξακριβώσουν την ταυτότητα του ανθρώπου που σκότωσε την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης. "Βρήκαμε ένα κεφάλι και το ανασυνθέσαμε. Βρήκαμε επίσης κομμένα δάκτυλα και τώρα πραγματοποιούμε εξετάσεις DNA για να συγκρίνουμε (τα γενετικά στοιχεία) ανάμεσα στο κεφάλι και τα δάκτυλα", δήλωσε ο Σαούντ Αζίζ, αστυνομικός διευθυντής του Ραβαλπίντι.

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της Μπούτο ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερ είδε στον τόπο του μακελειού ό,τι είχε απομείνει από ένα ανθρώπινο κεφάλι, το μισό πρόσωπο και ένα αυτί. Η αστυνομία περισυνέλλεξε το μακάβριο αυτό εύρημα. Συγκέντρωσε επίσης και άλλα στοιχεία από τον τόπο της δολοφονίας, προκειμένου να εξακριβώσει τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν.

e-tipos


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1006&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote