Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι τρεις όροι της Μόσχας για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
Οι τρεις όροι της Μόσχας για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία Εκτύπωση E-mail
15.12.15

Οι τρεις όροι της Μόσχας για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία Τους τρεις όρους που θέτει η Μόσχα για να καθίσει στο «τραπέζι» και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία, έθεσε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News, ο διπλωμάτης ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αρχίσουν να βελτιώνονται μόνο εάν η Άγκυρα ζητήσει συγνώμη για την επίθεση και τιμωρήσει αυτούς που κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καρλόφ τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει και να αποζημιώσει τη Ρωσία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει πολλές φορές ζητήσει να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν έχει δεχτεί. «Αν δεν εκπληρωθούν αυτές οι προσδοκίες μας, τότε οι άλλες ανακοινώσεις της Τουρκίας δεν θα αποδώσουν» φέρεται να δήλωσε ο διπλωμάτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ταυτόχρονα ότι ορισμένες από τις δηλώσεις της Άγκυρας ήταν αντιπαραγωγικές.

Μάλιστα, ο κ. Καρλόφ φέρεται να κατήγγειλε ότι ο πιλότος του SU-24 δεν σκοτώθηκε από τη συντριβή αλλά από κάποιον Τούρκο πολίτη μετά από την εκτίναξή του.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10057&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote