Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Λευκός Οίκος: Με μεθόδους «Αλ Κάιντα» η δολοφονία Μπούτο
Λευκός Οίκος: Με μεθόδους «Αλ Κάιντα» η δολοφονία Μπούτο Εκτύπωση E-mail
28.12.07

Ο Λευκός Οίκος απέδωσε, σήμερα, τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο, στους «εχθρούς της Δημοκρατίας» που χρησιμοποίησαν «μεθόδους ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί η Αλ Κάιντα», κρίνοντας πρόωρο «να καταγγελθούν με τρόπο ρητό οι ένοχοι» της δολοφονίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Στάνζελ ανέφερε πως γνωρίζει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Αλ Κάιντα ενδέχεται να αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία. Τόνισε πάντως ότι είναι «πρόωρο για να αποφανθεί κάποιος» με τρόπο συγκεκριμένο πάνω στο θέμα αυτό και «εναπόκειται στις πακιστανικές αρχές να καταλογίσουν ευθύνες».

Από τους αναλυτές επισημάνθηκε η προσπάθεια του εκπροσώπου να υπαχθεί αυτό το έγκλημα «στο κεφάλαιο του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

«Οποιοσδήποτε διέπραξε το έγκλημα αυτό, είναι εχθρός της Δημοκρατίας και μετήλθε τακτικές οικείες στην Αλ Κάιντα: τη δολοφονική επίθεση-αυτοκτονίας, τις δολοφονίες αθώων, ώστε να επιχειρηθεί να διαχυθεί ένα ταραγμένο κλίμα στο μέσον μιας δημοκρατικής διαδικασίας».

Ταυτοχρόνως, ο Λευκός Οίκος έκανε έκκληση να επικρατήσει στο Πακιστάν η ηρεμία μετά τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, ενώ βεβαίωσε ότι η απόφαση για αναβολή, ή όχι, των προγραμματισμένων εκλογών για νέο κοινοβούλιο «είναι μία απόφαση την οποία θα λάβουν οι Πακιστανοί».

«Ελλοχεύει κίνδυνος οργισμένοι άνθρωποι να βιαιοπραγήσουν» για να εκτονωθούν, «μετά από παρόμοια δολοφονία», επισήμανε ο εκπρόσωπος. «Εμείς απευθύνουμε συνεχώς έκκληση για ηρεμία», τόνισε.

«Ελπίζουμε οι Πακιστανοί να θρηνήσουν την Μπεναζίρ Μπούτο, να τιμήσουν την διαδρομή της και να ενωθούν κατά των εξτρεμιστών», πρόσθεσε. «Οι εξτρεμιστές έχουν συμφέρον να διακοπεί ο δρόμος προς την Δημοκρατία», υπογράμμισε.

www.kathimerini.gr 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1004&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote