Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow FBI: Αντιμετωπίζουμε το μακελειό στην Καλιφόρνια ως τρομοκρατική επίθεση
FBI: Αντιμετωπίζουμε το μακελειό στην Καλιφόρνια ως τρομοκρατική επίθεση Εκτύπωση E-mail
05.12.15

FBI: Αντιμετωπίζουμε το μακελειό στην Καλιφόρνια ως τρομοκρατική επίθεσηΗ Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν, και ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο 28χρονος γεννημένος στις ΗΠΑ σύζυγός της, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία μερικές ώρες μετά τη σφαγή της Τετάρτης σε ένα πάρτι στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center, στο Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.

Η επίθεση αυτή ήταν το πλέον αιματηρό επεισόδιο ένοπλης βίας στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι ερευνητές αξιολογούν τα στοιχεία βάσει των οποίων η Μαλίκ, η οποία ζούσε στη Σαουδική Αραβία όταν παντρεύτηκε τον Φαρούκ, ορκίστηκε πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του ΙΚ, είπαν νωρίτερα δύο στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το εύρημα, εάν επιβεβαιωθεί, αλλάζει τελείως τη φύση της έρευνας, επισήμαναν οι πηγές αυτές. Ωστόσο, μια άλλη πηγή επισήμανε πως δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι το ΙΚ «γνώριζε καν» την ύπαρξη, πόσο μάλλον την ταυτότητα, των δραστών της επίθεσης.

«Διεξάγουμε πλέον έρευνα για αυτές τις φρικτές πράξεις βάσει της υπόθεσης ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι (οι δράστες) είχαν προσχεδιάσει λεπτομερώς» την επίθεση πριν τη διαπράξουν, ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, στέλεχος του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν πως δεν έχουν ένδειξη ότι οι δράστες σχετίζονται με κάποια τζιχαντιστική οργάνωση.

Η πηγή αυτή είπε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να υποδεικνύει πως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «ήξερε καν ποιοι ήταν» οι δράστες.

Εξάλλου μια πηγή η οποία πρόσκειται στη σαουδαραβική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Τασφίν Μαλίκ, που φέρεται να είναι το ένα από τα δύο πρόσωπα που διέπραξαν τη σφαγή, δεν είχε προσελκύσει την προσοχή των αρχών ενόσω ζούσε στη Σαουδική Αραβία.

Η πηγή ανέφερε πως η 27χρονη Μαλίκ δεν βρισκόταν σε οποιαδήποτε λίστα υπόπτων για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία που καταρτίζουν οι σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας και πρόσθεσε πως οι αρχές στο Ριάντ δεν είχαν κανέναν λόγο να θεωρούν πως είχε σχέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10022&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote