Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Όχι» από Λεβέντη στον Τσίπρα: «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι απ’ την τρύπα»
«Όχι» από Λεβέντη στον Τσίπρα: «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι απ’ την τρύπα» Εκτύπωση E-mail
01.12.15

«Όχι» από Λεβέντη στον Τσίπρα: «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι απ’ την τρύπα» Επιμένει ο Βασίλης Λεβέντης στην άρνησή του να στηρίξει κοινοβουλευτικά τον Αλέξη Τσίπρα στο ασφαλιστικό.

Με δηλώσεις του στο newpost, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απορρίπτει το πολιτικό φλερτ με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία σε οικουμενική κυβέρνηση. Αποκαλύπτει ότι πρωθυπουργός δεν τον έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο για να συναντηθούν, ενώ προειδοποιεί ότι «αν με πιέσουν πολύ, μπορεί να μην πάω ούτε σε συνάντηση».

 

«Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα, δεν θα γίνω δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθαρίζει ο κ. Λεβέντης, ο οποίος -ωστόσο- είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι αυτοί που πρωτίστως πρέπει να συναινέσουν είναι  η Νέα Δημοκρατία, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά, «που τα ψήφισαν όλα το καλοκαίρι».

 

«Φωτιά στα μπατζάκια του Τσίπρα αν περιμένει από εμένα, οι 9 βουλευτές οι δικοί μου θα τον σώσουν;» τονίζει ο Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι δεν κάνει πίσω από τη θέση του για την ανάγκη δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, τοποθετώντας το σχετικό διάλογο μετά την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. «Και αδελφός μου να ήταν ο Τσίπρας  δεν θα τον στήριζα με αυτές τις προϋποθέσεις, τι να στηρίξω; Να πετσοκόψουν τις συντάξεις;» σημειώνει. Παράλληλα, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό του και ότι είναι γεμάτος από αντιδρώντες βουλευτές. «Έχει πολλούς αριστερούς παλιάς κοπής, είναι χειρότεροι και από τον Λαφαζάνη. Πώς θα τους μαζέψει αυτούς ο Τσίπρας;» λέει χαρακτηριστικά.

 

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να στέλνει μήνυμα «να ξεχάσουν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση», ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, έχει αναχθεί από πολλούς σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Κάποιοι θεωρούν, αντιθέτως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απομονωθεί εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει μόνο τον Λεβέντη, πράγμα το οποίο διαβλέπει και ο τελευταίος, απορρίπτοντας μια βραχύβια συμμαχία.

 

 

«Οι ξένοι θέλουν ευρεία πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση, μόνο οικουμενική δέχομαι. Αν πάω να συναινέσω θα χάσω το κόμμα μου, θα μου φύγουν όλοι οι βουλευτές» αναφέρει χαρακτηριστικά και χαρακτηρίζει «ανοησίες τις διαρροές, που εκπορεύονται από αλλού», για δύο βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων που σκέφτονται να προσχωρήσουν ή να στηρίξουν το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου. 

 

 

Ο κ. Λεβέντης υπογραμμίζει στο newpost, θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να δώσει παράταση στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, να έρθει στη Βουλή τον Ιανουάριο, ώστε να έχει ξεκαθαρίσει με τα εσωκομματικά της η ΝΔ και να έρθει ο νέος πρόεδρος στο τραπέζι του διαλόγου για οικουμενική με τη συμμετοχή τεχνοκρατών. Προτείνει, μάλιστα, ως πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα ή τον Γιάννη Προβόπουλο, τον νυν και πρώη διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Για το φλερτ με τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνομιλητή του Πρωθυπουργού, Αλέκο Φλαμπουράρη, τονίζει: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, εγώ μιλώ πολιτικά, άλλο είναι η προσωπική σχέση»

www.newpost.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10011&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote