Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κωνσταντοπούλου: «Ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί συναίνεση, αλλά συνενοχή»
Κωνσταντοπούλου: «Ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί συναίνεση, αλλά συνενοχή» Εκτύπωση E-mail
29.11.15

Σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά της κυβέρνησης, η οποία μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, έκανε αναφορά στο χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών μιλώντας για θεσμικά παιχνίδια και παράκαμψη της Βουλής.

 

 

 

«Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας, ενώ φρόντισε να εκκαθαρίσει από τη Βουλή εκείνους που έλεγαν και λένε όχι στη μείωση των συντάξεων, τώρα να αναζητεί να πουν “όχι” εκείνοι που μείωσαν πρώτοι τις συντάξεις» τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο, παράλληλα, για «θεσμικά παιχνίδια» στα οποία «συμμετέχει και ίσως ενορχηστρώνει ο κ. Παυλόπουλος τα οποία δεν θα αποσοβήσουν την καταστροφή των μνημονίων ούτε μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης».

 

 

 

 «Ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί συναίνεση, αλλά συνενοχή και φύλλο συκής» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου ενώ έκανε λόγο για «καθεστωτική αντίληψη», και ζήτησε να δημοσιευθούν τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης.

 

 

 

Βούτσης: «Δειλές» και «κουτοπόνηρες» οι προσπάθειες να απενεργοποιηθεί η επιτροπή

 

 

 

Κάνοντας αναφορά στην Επιτροπή για το χρέος άσκησε έντονη κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Νίκο Βούτση. Χαρακτηριστικά, σχολίασε «δειλές» και «κουτοπόνηρες» τις προσπάθειες να απενεργοποιηθεί η επιτροπή.

 

 

 

«Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή» σημείωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

 

 

 

Ταυτόχρονα, η κ. Κωνσταντοπούλου έριξε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα,  ο οποίος –σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας- υπογράφει ανακοινωθέντα με τα οποία αποδέχεται ότι το χρέος είναι βιώσιμο και φορτώνει τη χώρα με επιπλέον 86 δισ. «Αυτές είναι εγκληματικές επιλογές» σχολίασε η ίδια.

 

 

 

Σχολίαζοντας το νέο Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση σημείωσε ότι «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση και έληξε τις εργασίες της νωρίτερα από ότι έπρεπε» ενώ «το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κατεβάσει τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής».

 

 

 

«Συγχαρητήρια, μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές»

 

 

 

Αρνητικά μίλησε για το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτέμβρη για το οποίο υπογράμμισε ότι «Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές».

 

 

 

 «Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες», μιλώντας η κ. Κωνσταντοπούλου για τη πολιτική της δράση και τις περαιτέρω πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει.

 

 

 

«Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους» κατέληξε η ίδια.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10006&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων