Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Το Άσθμα και η Αντιμετώπιση του Εκτύπωση E-mail
14.11.07
Τι είναι άσθμα;
Στα παιδιά με άσθμα οι αεραγωγοί στενεύουν με αποτέλεσμα ο αέρας να εισέρχεται και να εξέρχεται από τους πνεύμονες δυσκολότερα. Η στένωση των αεραγωγών αναστρέφεται με την κατάλληλη θεραπεία.
Τελευταία ανανέωση ( 14.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η καρδιά αγαπά την άθληση Εκτύπωση E-mail
07.11.07

Σε σπάνιες περιπτώσεις,η ενασχόληση με κάποιο άθλημα μπορεί να πυροδοτήσει τον μηχανισμό του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία -κατά συνήθεια- δεν ασκούνται ή ασκούνται ευκαιριακά.

Τελευταία ανανέωση ( 08.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αφθώδης πυρετός στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
06.11.07
Την ύπαρξη του ιού του αφθώδους πυρετού σε αιγοπρόβατα στην Κύπρο, επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία απέστειλε εμπειρογνώμονες στο νησί για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της ασθένειας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πλαστική Χειρουργική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους Εκτύπωση E-mail
03.11.07
Περίπου 9 εκατομμύρια αμερικανοί πάσχουν από νοσηρή παχυσαρκία, και ορίζεται σαν δείκτης της μάζας του σώματος 40 ή και περισσότερο. Η νοσηρή παχυσαρκία βάζει του ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, χολολιθίαση, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, παγκρεατίτιδα, ηπατικές νόσους, αναπνευστικά προβλήματα, sleep-apnea σύνδρομο, αρθρίτιδα, οσφυαλγία, προβλήματα με τα νεφρά, και κάποιους τύπους καρκίνου.
Τελευταία ανανέωση ( 03.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ασπίδα» στον καρκίνο το χαμηλό βάρος Εκτύπωση E-mail
02.11.07

Οσο πιο αδύνατος είναι κανείς, τόσο περισσότερο θωρακίζει τον οργανισμό του από την κακοήθεια, είναι το βασικό συμπέρασμα της μεγαλύτερης έρευνας που έγινε ποτέ για τη σχέση τρόπου ζωής και καρκίνου, που διενήργησε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Ερευνα κατά του Καρκίνου (WCRF).

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακάλυψαν το AIDS όταν ήταν ...αργά Εκτύπωση E-mail
01.11.07
Δώδεκα χρόνια πίσω γυρίζει το χρονολόγιο του AIDS η νέα αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία το πέρασμα ενός από τα βασικότερα στελέχη του ιού στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από την Αφρική, με ενδιάμεσο σκαλοπάτι την Αϊτή, το 1969. 
Τελευταία ανανέωση ( 01.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασικοί καρκινικοί προγνωστικοί δείκτες Εκτύπωση E-mail
22.10.07

Είναι πλέον σε όλους μας κατανοητό ότι ο καρκίνος αποτελεί μια νόσο με μεγάλη ετερογένεια και ποικιλία, στενά συνυφασμένη με την πρόγνωση και την έκβασή της.

Σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες για ένα νεόπλασμα αποτελούν : ο κύκλος του κυττάρου, ο βαθμός πολλαπλασιασμού του, η απόπτωση ( o προγραμματισμένος θάνατος των κυττάρων που αντιστοιχεί σε μια φυσιολογική διαδικασία ) και η λεμφαδενική διήθηση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποσύρεται από τη διεθνή αγορά η εισπνεόμενη ινσουλίνη Εκτύπωση E-mail
18.10.07
Αποσύρεται από τη διεθνή αγορά η εισπνεόμενη ινσουλίνη με την επωνυμία Εξούμπερα, η μοναδική εισπνεόμενη ισνουλίνη στον κόσμο, με απόφαση της παρασκευάστριας εταιρείας Pfizer για οικονομικούς λόγους.  
Τελευταία ανανέωση ( 18.10.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνδυασμός ασκήσεων βελτιώνει τον έλεγχο του διαβήτη τύπου ΙΙ Εκτύπωση E-mail
15.10.07
Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και ενδυνάμωσης μπορεί να συντελέσει στον έλεγχο του διαβήτη τύπου ΙΙ καλύτερα από την κάθε μορφή άσκησης ξεχωριστά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Καλγκαρι στον Καναδά με επικεφαλής τον Δρ Ροναλντ Σιγκαλ με τυχαία επιλογή έθεσαν 251 ενήλικες με διαβήτη τύπου ΙΙ που δεν γυμνάζονταν τακτικά σε μια από τέσσερις ομάδες

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Κάθε μεταμόσχευση είναι λαχείο» Εκτύπωση E-mail
14.10.07
Ο ακαδημαϊκός Δημ. Τριχόπουλος δεν εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου η υγεία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου έγινε «πολύτιμο» τηλεοπτικό προϊόν. Ηταν ίσως από τους λίγους που "δικαιούτο να ομιλει".

Οχι μόνο γιατί είναι ένας διακεκριμένος καθηγητής του Χάρβαρντ, αλλά γιατί και ο ίδιος χτυπήθηκε από τον καρκίνο, επιβίωσε έπειτα από μια σκληρή μάχη που επέλεξε να τη δώσει σε ένα ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Τελευταία ανανέωση ( 15.10.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ασπιρίνη και η νόσος του Αλτσχάιμερ Εκτύπωση E-mail
13.10.07
Oι γιατροί ξέρουν εδώ και χρόνια ότι μία ασπιρίνη την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος. Μπορεί, όμως, να βοηθήσει και στη νόσο του Αλτσχάιμερ; Η θεωρία ότι μπορεί να αποτρέψει και αυτή την τόσο συνηθισμένη μορφή άνοιας πηγάζει από το γεγονός ότι η ασθένεια προκαλείται από φλεγμονή, η οποία διαταράσσει ορισμένες πρωτεΐνες στον εγκέφαλο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 461 - 483 από 492

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote