Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Ο ήλιος δείχνει τα δόντια του! Εκτύπωση E-mail
01.07.07
10 ειδικοί δίνουν μαθήματα ηλιοπροστασίας και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην υγείαΣάββατο
Τελευταία ανανέωση ( 01.07.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις φαρμάκων ως το 2020 Εκτύπωση E-mail
18.06.07
Θα διπλασιαστούν μέχρι το 2020 φτάνοντας το 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια οι πωλήσεις φαρμάκων παγκοσμίως. Βασικοί λόγοι της αύξησης αυτής είναι η γήρανση του πληθυσμού, ο μεγάλος αριθμός των παχύσαρκων και η αυξανόμενης ζήτησης από ανερχόμενες αγορές.
Τελευταία ανανέωση ( 18.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λιγότερη χοληστερόλη με... αλκοόλ Εκτύπωση E-mail
10.06.07
Οι ερευνητές γνωρίζουν από καιρό ότι άτομα τα οποία πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοολούχων ποτών φαίνονται να έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν καρδιακή πάθηση. Τα περισσότερα οφέλη έχουν αποδοθεί στα υψηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης HDL, η οποία συχνά αναφέρεται ως «καλή» χοληστερόλη, που απαντάται σε μετριοπαθείς πότες.
Τελευταία ανανέωση ( 10.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κύκλωμα του εγκεφάλου εξηγεί το μυστηριώδες deja vu Εκτύπωση E-mail
09.06.07
Το deja vu -η σπάνια, αλλόκοτη αίσθηση ότι μια εμπειρία έχει επαναληφθεί στο παρελθόν- οφείλεται σε στιγμιαία αστοχία μιας περιοχής του εγκεφάλου που αναλαμβάνει ορισμένες από τις λειτουργίες της μνήμης, ανακοίνωσαν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες. Η ανακάλυψη ίσως οδηγήσει σε νέες θεραπείες για διαταραχές της μνήμης.
Τελευταία ανανέωση ( 09.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο διαβήτης των ενηλίκων χτυπά τώρα και τα παιδιά Εκτύπωση E-mail
28.05.07
Πάνω από 450.000 Ελληνες πάσχουν από διαβήτη χωρίς να το γνωρίζουν, και χωρίς την ενδεδειγμένη ρύθμιση σακχάρου εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους από τις επιπλοκές της πάθησης, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή! 
Διαβάστε περισσότερα...
 
Περιορισμένη προστασία θα προσφέρουν τα πρώτα εμβόλια κατά του HIV Εκτύπωση E-mail
22.05.07
Τα πλέον υποσχόμενα από τα δεκάδες πειραματικά εμβόλια κατά του HIV θα προσφέρουν περιορισμένη ανοσία κατά του ιού, αναφέρουν κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες.
Τελευταία ανανέωση ( 22.05.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τριπλασιάστηκε παγκοσμίως το ποσοστό των αλλεργιών την τελευταία 15ετία Εκτύπωση E-mail
12.05.07
Δωρεάν εξετάσεις για αλλεργικό άσθμα σε παιδιά το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το ποσοστό των περιστατικών αλλεργιών και του αλλεργικού άσθματος στον γενικό πληθυσμό όλου του κόσμου φτάνοντας σήμερα στο 12-15% από 3-4% που ήταν παλαιότερα, επισημαίνει ο υπεύθυνος του αλλεργιολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σιδηρόπουλος επικαλούμενος στοιχεία μελετών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Τελευταία ανανέωση ( 12.05.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακαλύφθηκε γονίδιο που σχετίζεται με τη μακροζωία Εκτύπωση E-mail
03.05.07
Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι η δραστική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων παρατείνει εντυπωσιακά τη ζωή των πειραματόζωων. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν τώρα ότι εντόπισαν ένα γονίδιο που βρίσκεται στη βάση αυτού του φαινομένου. Ελπίζουν μάλιστα ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού με φάρμακα θα μπορούσε στο μέλλον να χαρίζει μακροζωία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέες ελπιδοφόρες θεραπείες Εκτύπωση E-mail
29.04.07
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άρχισαν να εφαρμόζονται δύο ελπιδοφόρες θεραπείες για τους πάσχοντες από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού, πριν από δύο μήνες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
'Πρωταθλητές' στον έρωτα οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας προφυλακτικών. Εκτύπωση E-mail
27.04.07
Μόνο το 44% των ανθρώπων είναι ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη μέσω του διαδικτύου από την εταιρεία προφυλακτικών Durex.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ Εκτύπωση E-mail
22.04.07
   Πολλές παθήσεις που θεωρούνται ανίατες μπορούν σήμερα να προληφθούν η και να θεραπευθούν, εφ’ όσον διαγνωσθούν έγκαιρα. Τόσο η πρόληψη όσο και η έγκαιρη διάγνωση, προϋποθέτουν ότι ο πολίτης είναι ευαισθητοποιημένος και κατάλληλα ενημερωμένος.
Τελευταία ανανέωση ( 21.12.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 346 - 359 από 359

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων