Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Αμερικανός με απίθανη μνήμη εξετάζεται από τους επιστήμονες Εκτύπωση E-mail
29.02.08
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ύνουν το κεφάλι τους με το ταλέντο ενός δημοσιογράφου 51 ετών, ο οποίος μπορεί να θυμηθεί ημερομηνίες και λεπτομέρειες για κάθε μέρα της ζωής του, ακόμα και όταν ήταν οκτώ ετών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποια σεξουαλικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα δύο φύλα; Εκτύπωση E-mail
20.02.08
Τα προβλήματα της σεξουαλικής λειτουργίας στους περισσότερους ανθρώπους συμβαίνουν σπάνια και είναι παροδικά, αλλά σε άλλους μπορεί να είναι μια συχνότερη ή μόνιμη διαταραχή.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δέκα ακόμα γονίδια προδιαθέτουν για καρκίνο του προστάτη Εκτύπωση E-mail
16.02.08

Τρεις ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη αναγνώρισαν δέκα ακόμα γονίδια που φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για γενετικά τεστ που θα μετρούν την προδιάθεση και πιθανώς και για νέες θεραπείες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα 7 χρόνια φαγούρας είναι γεγονός Εκτύπωση E-mail
09.02.08
Oπως όλες οι μακροχρόνιες σχέσεις, έτσι και ο γάμος επηρεάζεται από τη ρουτίνα, τη συνήθεια και τη φυσιολογική φθορά. Το χρόνιο άγχος και η υπερφόρτιση από τα πολλά και δύσκολα καθήκοντα λειτουργούν διαβρωτικά στη σχέση.
Τελευταία ανανέωση ( 09.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποτελεσματική αντιμετώπιση της "νόσου του Η/Υ" Εκτύπωση E-mail
09.02.08
Η θεραπεία του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα μέσα σε 15-20 λεπτά της ώρας και η γρήγορη αποκατάσταση του χεριού είναι πλέον εφικτή χάρη σε μία επέμβαση με αρθροσκοπική μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται υπό τοπική αναισθησία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα «φίλτρα» της ανδρικής μακροζωίας Εκτύπωση E-mail
06.02.08
 Το προσδόκιμο επιβίωσης τα τελευταία 100 χρόνια έχει αυξηθεί κατά 60%, χάρη στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, των εργασιακών συνθηκών, της διατροφής και της φροντίδας της υγείας.
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η καθιστική ζωή φαίνεται ότι επιταχύνει τη γήρανση Εκτύπωση E-mail
31.01.08

Η καθιστική ζωή όχι μόνο προδιαθέτει για ασθένειες, όπως ο διαβήτης ή οι καρδιοπάθειες, αλλά φαίνεται να επιταχύνει και την ίδια τη διαδικασία της γήρανσης -οι άνθρωποι που ασκούνται είναι γενετικά νεότεροι έως και δέκα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων κίνδυνος για καρκίνο του φάρυγγα Εκτύπωση E-mail
28.01.08

O σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του φάρυγγα είναι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV 16 και όχι ο καπνός ή το αλκοόλ. Αντιθέτως στον καρκίνο του λάρυγγα φαίνεται ότι ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου είναι το κάπνισμα και το αλκοόλ και όχι ο HPV.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσοχή: Η δουλειά... σκοτώνει! Εκτύπωση E-mail
27.01.08
Η δουλειά μπορεί πράγματι να σκοτώσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάζει τις ισχυρότερες αποδείξεις μέχρι σήμερα για το πώς το άγχος που βιώνουμε στον εργασιακό μας χώρο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καθώς εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παιχνίδια με την υγεία μας Εκτύπωση E-mail
20.01.08
Φάρμακα δημοφιλέστατα, ευρείας κυκλοφορίας, αλλά και σκευάσματα που χρησιμοποιούνται λιγότερο αποδεικνύονται από ύποπτα έως και θανατηφόρα για την υγεία μας. Τα μοιραία περιστατικά και οι αποσύρσεις φαρμάκων έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν πολλές παρενέργειες οι οποίες δεν είναι ή δε θα γίνουν ποτέ γνωστές...
Τελευταία ανανέωση ( 20.01.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα κινητά βλάπτουν σοβαρά το DNA Εκτύπωση E-mail
19.01.08
Σήμα κινδύνου για την υγεία ενηλίκων και -κυρίως- παιδιών εκπέμπουν έλληνες επιστήμονες που προχώρησαν πρόσφατα σε μια σημαντική ανακάλυψη:
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 323 - 345 από 380

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων