Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Ασπιρίνη και στατίνες εναντίον καρκίνου Εκτύπωση E-mail
04.10.07
Η χρήση ασπιρίνης σε μικρές ποσότητες μαζί με στατίνες αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου όταν αυτός βρίσκεται σε αρχικά στάδια. Παλαιότερες διεθνείς μελέτες έδειξαν ότι η χρήση μεγάλων δόσεων ασπιρίνης για 5-6 χρόνια συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου ενώ νεότερες έρευνες έδειξαν ότι μικρές δόσεις ασπιρίνης σε συνδυασμό με τις στατίνες οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά της χοληστερίνης μπορούν να αναστείλουν τον καρκίνο.
Τελευταία ανανέωση ( 05.10.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Κόκκινη κάρτα» στην Υγεία Εκτύπωση E-mail
03.10.07
Κόκκινη κάρτα παίρνει η Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή μελέτη για το εθνικό σύστημα υγείας- βρίσκεται στην 22 θέση στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμονή για ραντεβού, πληροφόρηση ασθενών και πρόσβαση σε φάρμακα, τα μεγαλύτερα αγκάθια του συστήματος.
Τελευταία ανανέωση ( 03.10.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποκατάσταση δοντιών με βλαστοκύτταρα Εκτύπωση E-mail
29.09.07
Στην αναγέννηση των σπασμένων δοντιών από τα υπολείμματά τους, αλλά και στη δημιουργία νέων δοντιών με χρήση βλαστικών κυττάρων προσανατολίζονται διεθνείς επιστημονικές έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζονται στο 42ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Οδοντιατρική Έρευνα, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Τελευταία ανανέωση ( 29.09.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το πάθος χρόνια δεν κοιτά Εκτύπωση E-mail
23.08.07
Μια από τις πρώτες μελέτες για τη σεξουαλική ζωή των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι πολλοί παραμένουν δραστήριοι μέχρι την όγδοη ή και την ένατη δεκαετία της ζωής τους.
Τελευταία ανανέωση ( 23.08.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μύθος η βιταμίνη C Εκτύπωση E-mail
21.07.07
Η ιδέα ότι αν πάρει κάποιος βιτανίμη C μειώνει τον κίνδυνο να κρυολογήσει είναι ένας μύθος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται την Τετάρτη από τη διεθνή οργάνωση Cochrane Collaboration
Τελευταία ανανέωση ( 21.07.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ήλιος δείχνει τα δόντια του! Εκτύπωση E-mail
01.07.07
10 ειδικοί δίνουν μαθήματα ηλιοπροστασίας και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην υγείαΣάββατο
Τελευταία ανανέωση ( 01.07.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις φαρμάκων ως το 2020 Εκτύπωση E-mail
17.06.07
Θα διπλασιαστούν μέχρι το 2020 φτάνοντας το 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια οι πωλήσεις φαρμάκων παγκοσμίως. Βασικοί λόγοι της αύξησης αυτής είναι η γήρανση του πληθυσμού, ο μεγάλος αριθμός των παχύσαρκων και η αυξανόμενης ζήτησης από ανερχόμενες αγορές.
Τελευταία ανανέωση ( 17.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λιγότερη χοληστερόλη με... αλκοόλ Εκτύπωση E-mail
10.06.07
Οι ερευνητές γνωρίζουν από καιρό ότι άτομα τα οποία πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοολούχων ποτών φαίνονται να έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν καρδιακή πάθηση. Τα περισσότερα οφέλη έχουν αποδοθεί στα υψηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης HDL, η οποία συχνά αναφέρεται ως «καλή» χοληστερόλη, που απαντάται σε μετριοπαθείς πότες.
Τελευταία ανανέωση ( 10.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κύκλωμα του εγκεφάλου εξηγεί το μυστηριώδες deja vu Εκτύπωση E-mail
09.06.07
Το deja vu -η σπάνια, αλλόκοτη αίσθηση ότι μια εμπειρία έχει επαναληφθεί στο παρελθόν- οφείλεται σε στιγμιαία αστοχία μιας περιοχής του εγκεφάλου που αναλαμβάνει ορισμένες από τις λειτουργίες της μνήμης, ανακοίνωσαν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες. Η ανακάλυψη ίσως οδηγήσει σε νέες θεραπείες για διαταραχές της μνήμης.
Τελευταία ανανέωση ( 09.06.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο διαβήτης των ενηλίκων χτυπά τώρα και τα παιδιά Εκτύπωση E-mail
27.05.07
Πάνω από 450.000 Ελληνες πάσχουν από διαβήτη χωρίς να το γνωρίζουν, και χωρίς την ενδεδειγμένη ρύθμιση σακχάρου εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους από τις επιπλοκές της πάθησης, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή! 
Διαβάστε περισσότερα...
 
Περιορισμένη προστασία θα προσφέρουν τα πρώτα εμβόλια κατά του HIV Εκτύπωση E-mail
21.05.07
Τα πλέον υποσχόμενα από τα δεκάδες πειραματικά εμβόλια κατά του HIV θα προσφέρουν περιορισμένη ανοσία κατά του ιού, αναφέρουν κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες.
Τελευταία ανανέωση ( 21.05.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 323 - 341 από 341

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων