Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
«Καμπανάκι» για τους 40άρηδες Εκτύπωση E-mail
17.12.07
Επί δεκαετίες, η συχνότητα θανάτων από καρδιοπάθεια εξαιτίας φραγμένων αρτηριών ελαττωνόταν συστηματικά στις ΗΠΑ. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η καθοδική αυτή πορεία έπαψε στους άντρες κάτω από τα 45 έτη, ενώ έχει αυξηθεί ελάχιστα και για τις γυναίκες αυτής της ηλικιακής ομάδας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντικαρκινικά μανιτάρια Εκτύπωση E-mail
17.12.07
Ισραηλινοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν τις θεραπευτικές αρετές ενός σπάνιου μανιταριού που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη, ανακοίνωσε σήμερα το πανεπιστήμιο της Χάιφα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέα Τράπεζα βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
12.12.07
Μία νέα τράπεζα βλαστοκυττάρων λειτουργεί στη χώρα μας μετά από σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Σήμερα έγιναν τα εγκαίνια της Τράπεζας Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών το οποίο συνεργάζεται με την ιδιωτική εταιρεία Biolhellenika Α.Ε. με σκοπό την ασφαλή φύλαξη των βλαστοκυττάρων και την προώθηση της έρευνας και τις εφαρμογές της στην κλινική πράξη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Καρδιολόγοι για έμβρυα Εκτύπωση E-mail
08.12.07
Φανταστείτε μια επέμβαση σε ελαττωματική καρδιά όχι παιδιού αλλά εμβρύου που βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του. Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι δυνατή χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Εκτύπωση E-mail
03.12.07

Οι ίσες ευκαιρίες στη ζωή, την εργασία και την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία τονίζονται στην σε εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τελευταία ανανέωση ( 03.12.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Βαρήκοα παιδιά και μάθηση Εκτύπωση E-mail
29.11.07

Θα ήταν παράτολμο να συμπεράνει κανείς ότι όλα τα παιδιά με ακουστική απώλεια παρουσιάζουν τις μαθησιακές δυσκολίες που θα αναφερθούν. Το επίπεδο και η αιτιολογία της ακουστικής απώλειας και η ηλικία του παιδιού κατά την εμφάνισή της, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την μετέπειτα μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η τεχνολογία «τρέφει» τον αυτισμό Εκτύπωση E-mail
27.11.07
Για την εξήγηση της εμφάνισης του αυτισμού -στην πρώτη διετία ζωής- έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες που άλλες πηγάζουν από την αμιγώς ψυχιατρική προσέγγισή του και άλλες από την ιατρική.
Τελευταία ανανέωση ( 27.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σχέδιο δράσης για το AIDS Εκτύπωση E-mail
23.11.07
Οι προκλήσεις και τα νέα δεδομένα, που επιφέρει στα συστήματα υγείας η είσοδος εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη, συζητήθηκαν στη σύνοδο των 47 υπουργών Υγείας, του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έγινε στην Μπρατισλάβα. Η Ελλάδα, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση, για την υιοθέτηση κοινής χάρτας μετανάστευσης, για θέματα δημόσιας υγείας.
Τελευταία ανανέωση ( 23.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Άσθμα και η Αντιμετώπιση του Εκτύπωση E-mail
14.11.07
Τι είναι άσθμα;
Στα παιδιά με άσθμα οι αεραγωγοί στενεύουν με αποτέλεσμα ο αέρας να εισέρχεται και να εξέρχεται από τους πνεύμονες δυσκολότερα. Η στένωση των αεραγωγών αναστρέφεται με την κατάλληλη θεραπεία.
Τελευταία ανανέωση ( 14.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η καρδιά αγαπά την άθληση Εκτύπωση E-mail
07.11.07

Σε σπάνιες περιπτώσεις,η ενασχόληση με κάποιο άθλημα μπορεί να πυροδοτήσει τον μηχανισμό του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία -κατά συνήθεια- δεν ασκούνται ή ασκούνται ευκαιριακά.

Τελευταία ανανέωση ( 08.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αφθώδης πυρετός στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
06.11.07
Την ύπαρξη του ιού του αφθώδους πυρετού σε αιγοπρόβατα στην Κύπρο, επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία απέστειλε εμπειρογνώμονες στο νησί για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της ασθένειας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 323 - 345 από 362

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων