Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Οι τρίχες προειδοποιούν για μελλοντικό έμφραγμα! Εκτύπωση E-mail
08.09.10

Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, στις τρίχες των μαλλιών μπορεί να αποτελούν ισχυρή προειδοποιητική ένδειξη για έμφραγμα, μήνες πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η «θαυματουργή» μητρική αγκαλιά έσωσε νεογέννητο Εκτύπωση E-mail
27.08.10

Γέννησε πρόωρα δίδυμα. Οι γιατροί της είπαν ότι το αγοράκι της δεν τα κατάφερε αλλά εκείνη δεν το έβαλε κάτω. Το κρατούσε στην αγκαλιά της για περίπου δύο ώρες έως ότου το μωράκι ανέπνευσε! Ο λόγος για την Κέιτ Ογκ, μια Αυστραλή μητέρα δύο υγιέστατων διδύμων, ηλικίας πέντε μηνών σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι είναι η λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου; Εκτύπωση E-mail
21.08.10

Η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (West Nile virus, WNV) είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα κουνουπιού, και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μελαγχρωματικές κηλίδες: Τρόποι προφύλαξης Εκτύπωση E-mail
08.08.10

Οι μελαγχρωματικές βλάβες είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών.Σχηματίζονται συχνά σε περιοχές του δέρματος που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο. Πρόκειται για εναποθέσεις μελανίνης στα πολύ επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το τραπέζι των διακοπών Εκτύπωση E-mail
18.07.10

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το «φαγητό έξω» είναι για τους περισσότερους Ελληνες σχεδόν καθημερινή συνήθεια. Τόσο ο καλός καιρός όσο και οι διακοπές, οι πολυήμερες ή ακόμη και οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, συμβάλλουν στη συχνή κατανάλωση φαγητού έξω από το σπίτι, σε ταβέρνες, εστιατόρια ή και ταχυφαγεία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ερωτική διάθεση: αγνοείται Εκτύπωση E-mail
10.07.10

Ο έρωτας ξεκινά με τρόπο μαγικό. Ένα βλέμμα, μια οσμή και η καρδιά «παίρνει φωτιά», το στομάχι «δένεται κόμπος» και ο εγκέφαλος τρελαίνεται. Για να αποφασίσουμε αν κάποιος μάς κινεί το ερωτικό ενδιαφέρον, μεσολαβούν από μόλις 90 δευτερόλεπτα μέχρι και 4 λεπτά. Στη συνέχεια, ακολουθούν συναρπαστικές στιγμές ατελείωτου πάθους με το «αντικείμενο του πόθου».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αμφιβολίες και νέα κριτήρια για την "ανδρική εμμηνόπαυση" Εκτύπωση E-mail
21.06.10

Η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, η καταθλιπτική διάθεση και γενικότερα η έλλειψη ενέργειας, που αισθάνονται αρκετοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι, μπορεί να είναι απλώς σημάδια της φυσιολογικής γήρανσης και όχι της "ανδρικής εμμηνόπαυσης", που προκαλείται από την πτώση του επιπέδου της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στα μάτια Εκτύπωση E-mail
15.06.10

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι πηγή ζωής αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη ειδικά το καλοκαίρι όπου η έκθεση στον ήλιο είναι παρατεταμένη. Η επίδραση του ήλιου στα μάτια μας είναι βλαβερή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Stop» στο κάπνισμα Εκτύπωση E-mail
31.05.10

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά και τις εισηγήσεις των επιστημόνων που συμμετέχουν στην Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή. Έτσι, τα τσιγάρα θα σβήσουν οριστικά, όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί, από 1 Σεπτεμβρίου και μάλιστα χωρίς «παραθυράκια».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κυτταρίτιδα: το πρόβλημα, οι αιτίες και οι λύσεις Εκτύπωση E-mail
19.04.10

Πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο αισθητικό πρόβλημα και είναι το αποτέλεσμα ενός ολόκληρου συνδυασμού παραγόντων, όπως τα προβλήματα στο κυκλοφορικό και τη λέμφο, η μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού, η κατακράτηση υγρών, οι κακές διατροφικές συνήθειες και η καθιστική ζωή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στρες και σεξ δεν πάνε μαζί Εκτύπωση E-mail
10.04.10

Ο τρόπος ζωής και κυρίως το έντονο στρες μπορούν να επηρεάσουν πολύ τη σεξουαλική ζωή οποιουδήποτε άνδρα.
Είναι γεγονός ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και οι καθημερινές μας συνήθειες επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή. Ποικίλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το στρες, ο επαγγελματικός φόρτος, η διατροφή και η φυσική άσκηση συμβάλλουν θετικά ή αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 323 - 345 από 492

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote