Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Από τα πιο παχύσαρκα της Ευρώπης Εκτύπωση E-mail
07.09.11

Η καθιστική ζωή, οι κακές διατροφικές συνήθειες και η έλλειψη άσκησης γενικότερα είναι τα αίτια που συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και στην κατάταξη της Ελλάδας στην κορφή της λίστας με τι χώρες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τελευταία ανανέωση ( 07.09.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέο εµβόλιο κατά καρκίνου του προστάτη Εκτύπωση E-mail
22.06.11

Ενα εµβόλιο που καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους στον προστάτη δηµιούργησαν επιστήµονες από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Το εµβόλιο, που είχε επιτυχία µέχρι και 80% σε πειραµατικές δοκιµές, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστηµα µε σκοπό να επιτίθεται σε καρκινικά κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ρόδι μειώνει το στρες Εκτύπωση E-mail
11.06.11

Aκόμα ένα όφελος από τη συστηματική κατανάλωση χυμού ροδιού ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν πως μπορεί να ελαττώσει σημαντικά το εργασιακό στρες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έλεγχοι στα λαχανικά εισαγωγής στις ΗΠΑ για το E.coli Εκτύπωση E-mail
07.06.11

Δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Γερμανία πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο ευθύνεται μέχρι τώρα για τον θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ Εκτύπωση E-mail
06.06.11

Βραδιά… όχι μόνο για γυναίκες αλλά και για άνδρες, οργανώνει με ιερό σκοπό την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στο Κορωπί, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Έλλη Λαμπέτη” της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Και το πρωινό παχαίνει… Εκτύπωση E-mail
28.04.11

Αν και γενικά επικρατεί η πεποίθηση πως αν φάμε ένα καλό πρωινό γεύμα, θα το «κάψουμε» και θα μας αποτρέψει από το να φάμε κι άλλα μεγάλα γεύματα μέσα στην ημέρα, Γερμανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι παρά ένας… μύθος!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ασκήσεις για τη σκολίωση Εκτύπωση E-mail
17.04.11

Η σπονδυλική στήλη του ανθρώπινου σώματος απαρτίζεται από τρία βασικά κυρτώματα, απαραίτητα για την άρτια ισορροπία της στη λεκάνη, τη σωστή κατανομή δυνάμεων κατά μήκος της και την ελεύθερη κίνηση σε όλα τα επίπεδα. Η όποια παρέκκλιση από το φυσιολογικό οδηγεί σε παραμορφώσεις, όπως της αυξημένης θωρακικής κύφωσης, του ευθειασμού του αυχένα, της οσφυϊκής λόρδωσης και της σκολίωσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νηστικοί ένα 24ωρο, για γερή καρδιά Εκτύπωση E-mail
08.04.11

Η αποχή από το φαγητό για 24 ώρες τον μήνα μπορεί να ελαττώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου και διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατά 10 χρόνια αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής στην Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
02.04.11

Τα 82 έτη ξεπέρασε το 2008 το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για τους άνδρες έφτασε τα 76,4 έτη. Σύμφωνα με της Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, πρόκειται για αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 10 χρόνια, εντός της τελευταίας 50ετίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θύματα των μέτρων λιτότητας οι πάσχοντες από νοσογόνο παχυσαρκία Εκτύπωση E-mail
16.03.11

Θύματα των μέτρων λιτότητας της οικονομικής κρίσης είναι οι πάσχοντες από νοσογόνο παχυσαρκία, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν πλέον να καλύψουν πλήρως μια χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της νόσου.Ταυτόχρονα δεκάδες παχύσαρκους σκότωσε τον περασμένο Χειμώνα η γρίπη Η1Ν1.

Τελευταία ανανέωση ( 16.03.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
5 αλήθειες για τη μεσογειακή διατροφή Εκτύπωση E-mail
02.03.11

Πού στηρίζεται η μεσογειακή διατροφή;

Η μεσογειακή δίαιτα στηρίζεται στην κατανάλωση φρούτων, οσπρίων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης, ελαιολάδου και ελιών, καθώς και ξηρών καρπών. Συστήνεται η μειωμένη κατανάλωση κόκκινου επεξεργασμένου κρέατος και η αντικατάστασή του με περισσότερο ψάρι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 300 - 322 από 492

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote