Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Οι νέοι και το αλκοόλ, ένα επικίνδυνο φλερτ Εκτύπωση E-mail
24.08.09

Τα τελευταία στοιχεία είναι πράγματι ανησυχητικά. Και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινόμενου, χρήσιμα αλλά ίσως ανεπαρκή. Στη Ρώμη, απαγορεύθηκε η πώληση αλκοολούχων ποτών, μετά τις εννέα το βράδυ. Στο Μιλάνο, ο περιορισμός αφορά, ανεξαρτήτως ωραρίου, μόνο τους νέους κάτω των δεκαέξι ετών.

Τελευταία ανανέωση ( 28.08.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα σταφύλια της... μακροζωίας Εκτύπωση E-mail
19.08.09

Στα κόκκινα σταφύλια αναζητούν οι επιστήμονες το μυστικό της μακροζωίας. Τα πειράματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε ποντίκια δείχνουν παράταση της ζωής τους έως και 30% και προστασία από τις εκφυλιστικές ασθένειες.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ελπίδες για τη θεραπεία της σκλήρυνση κατά πλάκας Εκτύπωση E-mail
16.08.09

Εξαιρετικά αισιόδοξοι για τη θεραπεία της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας, δηλώνουν ερευνητές του Εβραϊκού Γενικού Νοσοκομείου, του Μοντρεάλ και του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill)

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στηθάγχη: Είναι περισσότερο επικίνδυνη στους άντρες Εκτύπωση E-mail
08.08.09

Οι άντρες που εμφανίζουν στηθάγχη έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τις γυναίκες να παρουσιάσουν περαιτέρω σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Οικιακή Χλωρίνη σύμμαχος για την προστασία από τη νέα γρίπη Εκτύπωση E-mail
05.08.09

Η οικιακή χλωρίνη (διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου) είναι ίσως ο πλέον αποτελεσματικός απολυμαντικός παράγοντας διαθέσιμος για οικιακή χρήση.

Kανένα κοινό αντιβακτηριακό προϊόν δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο η οικιακή χλωρίνη, η οποία χάρη στο διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου εξασφαλίζει απολύμανση μικρών και μεγάλων επιφανειών από βακτήρια και ιούς, όπως αυτός της γρίπης (H1N1, H5N1).

 
Τελευταία ανανέωση ( 06.08.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο οίνος που ευφραίνει τη... λίμπιντο Εκτύπωση E-mail
30.07.09

Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα της σεξουαλικής επιθυμίας είναι υψηλότερα στις γυναίκες που πίνουν (με μέτρο) κόκκινο κρασί, απ΄ ό,τι σ΄ αυτές που προτιμούν άλλα οινοπνευματώδη ή απέχουν από το αλκοόλ.

Τελευταία ανανέωση ( 30.07.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σπανάκι και σαρδέλες κόντρα στη γρίπη Εκτύπωση E-mail
14.07.09

Η ισορροπημένη, πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό και από τη νέα γρίπη Α. Αντίθετα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, εκείνοι που κάνουν εξαντλητικές δίαιτες με στόχο να χάσουν τα έξτρα κιλά λόγω καλοκαιριού, αλλά και όσοι έχουν κουράσει τον οργανισμό τους λόγω του εξαντλητικού ωραρίου τους είναι πιο ευάλωτοι στον νέο ιό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανδρική οστεοπόρωση Εκτύπωση E-mail
09.07.09

Η οστεοπόρωση (οστά + πώροι) αποτελεί μία νόσο στην οποία τα κόκαλα γίνονται αδύναμα και εμφανίζουν μεγαλύτερη επιρρέπεια για την εκδήλωση κατάγματος. Η νόσος οφείλεται κυρίως στην απώλεια φυσιολογικής οστικής μάζας, που καταλήγει σε σε αλλοίωση της ποιότητας του οστού και διαταραχή της αρχιτεκτονικής του, με συνέπεια τα οστά να γίνονται ευαίσθητα και να παρουσιάζουν μειωμένη αντοχή στις εξωτερικές δυνάμεις.

Τελευταία ανανέωση ( 10.07.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Εξαφάνισε» τον καρκίνο! Εκτύπωση E-mail
23.06.09

Δύο ασθενείς με ανεγχείρητο καρκίνο του προστάτη παρουσίασαν εντυπωσιακή βελτίωση μετά τη λήψη μιας δόσης από πειραματικό φάρμακο, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλες ελπίδες στους ειδικούς για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φρούτα – μοβ, κόκκινα ή κίτρινα; Εκτύπωση E-mail
20.06.09

Τα λαχανικά και τα φρούτα παρέχουν πλήθος σημαντικών βιταμινών και μετάλλων μαζί με πολλά άλλα χημικά στοιχεία. Γενικά, όσο πιο δυνατό το χρώμα της τροφής, τόσο καλύτερα.

Τελευταία ανανέωση ( 20.06.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι άνδρες πιο ευάλωτοι στον καρκίνο από τις γυναίκες Εκτύπωση E-mail
16.06.09

Ο τρόπος ζωής των ανδρών, η αμέλεια που συχνά επιδεικνύουν απέναντι στα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας και οι αραιές επισκέψεις τους στο γιατρό, αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 208 - 230 από 336

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων