Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Οι επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στα μάτια Εκτύπωση E-mail
15.06.10

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι πηγή ζωής αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη ειδικά το καλοκαίρι όπου η έκθεση στον ήλιο είναι παρατεταμένη. Η επίδραση του ήλιου στα μάτια μας είναι βλαβερή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Stop» στο κάπνισμα Εκτύπωση E-mail
31.05.10

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά και τις εισηγήσεις των επιστημόνων που συμμετέχουν στην Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή. Έτσι, τα τσιγάρα θα σβήσουν οριστικά, όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί, από 1 Σεπτεμβρίου και μάλιστα χωρίς «παραθυράκια».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κυτταρίτιδα: το πρόβλημα, οι αιτίες και οι λύσεις Εκτύπωση E-mail
19.04.10

Πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο αισθητικό πρόβλημα και είναι το αποτέλεσμα ενός ολόκληρου συνδυασμού παραγόντων, όπως τα προβλήματα στο κυκλοφορικό και τη λέμφο, η μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού, η κατακράτηση υγρών, οι κακές διατροφικές συνήθειες και η καθιστική ζωή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στρες και σεξ δεν πάνε μαζί Εκτύπωση E-mail
10.04.10

Ο τρόπος ζωής και κυρίως το έντονο στρες μπορούν να επηρεάσουν πολύ τη σεξουαλική ζωή οποιουδήποτε άνδρα.
Είναι γεγονός ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και οι καθημερινές μας συνήθειες επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή. Ποικίλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το στρες, ο επαγγελματικός φόρτος, η διατροφή και η φυσική άσκηση συμβάλλουν θετικά ή αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η μπίρα κάνει καλό στην οστεοπόρωση Εκτύπωση E-mail
02.04.10

Οι λάτρεις της μπίρας βρήκαν επιτέλους μια καλή δικαιολογία για να πιουν άλλο ένα ποτηράκι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα η κατανάλωση μπίρας με μέτρο (και όχι με το μέτρο...), βοηθά τα οστά να διατηρούνται γερά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η μεσογειακή δίαιτα φέρνει παιδιά! Εκτύπωση E-mail
26.03.10

Πιο γόνιμες είναι οι γυναίκες που ακολουθούν πιστά τις επιταγές της μεσογειακής δίαιτας απεφάνθη ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Τελευταία ανανέωση ( 26.03.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
15 κοινά λάθη στο γυμναστήριο Εκτύπωση E-mail
15.03.10

Ακόμα και οι έμπειροι κάνουν λάθη όσον αφορά τη γυμναστική. Είτε είστε καινούργιος στο γυμναστήριο, είτε πηγαίνετε από καιρό, τα λάθη είναι πιθανά. Αν φτάσατε στην οροφή ή βλέπετε ότι δεν φτάνετε γρήγορα στο σημείο που θέλετε…τότε πιθανόν να έχετε κάνει κάποιο λάθος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η κατανάλωση καφέ απομακρύνει τα εγκεφαλικά επεισόδια Εκτύπωση E-mail
27.02.10

Η τακτική κατανάλωση καφέ φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα έρευνα.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 23.000 άντρες και γυναίκες που παρακολουθήθηκαν για 12 χρόνια και υπέδειξε ότι η κατανάλωση καφέ-όπως αναφέρθηκε από τους συμμετέχοντες- σχετιζόταν αντίστροφα με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, δήλωσε ο Yangmei Li,του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποια είναι τα οφέλη της νηστείας Εκτύπωση E-mail
21.02.10

Μπήκαμε στην περίοδο της Σαρακοστής. Τις μέρες αυτές όλο και περισσότερος κόσμος προσπαθεί να τηρήσει τις θρησκευτικές μας παραδόσεις. Τι συμβαίνει διατροφικά όμως με τη νηστεία; Ενεργειακά (θερμιδικά), η διατροφή κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν φαίνεται να έχει διαφορές με τη διατροφή σε περίοδο μη νηστείας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο καπνός του τσιγάρου «βλάπτει ακόμα και εξ επαφής» Εκτύπωση E-mail
09.02.10

Ο καπνός του τσιγάρου απορροφάται από τα ρούχα και τις επιφάνειες του σπιτιού και σχηματίζει καρκινογόνες ενώσεις που αποτελούν κίνδυνο για βρέφη και παιδιά αν τις αγγίξουν και τις καταπιούν, προειδοποιούν Αμερικανοί ερευνητές.

Τελευταία ανανέωση ( 09.02.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγαλοφυΐα και ψυχασθένεια, δύο αιώνιοι σύμμαχοι Εκτύπωση E-mail
04.02.10

Η υπόνοια ότι η ψυχασθένεια συνδέεται άρρηκτα με την ιδιοφυία δεν είναι καινούργια –μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται να στοιχειοθετήσει την οξύμωρη αυτή συσχέτιση την οποία υποψιαζόταν ακόμη και ο Αριστοτέλης, ο οποίος είχε γράψει ότι δεν υπάρχει ιδιοφυία χωρίς τρέλα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 208 - 230 από 370

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων