Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λάνθιμος για τις 10 υποψηφιότητες: Είμαι ευγνώμων Εκτύπωση E-mail
23.01.19

Ο έλληνας σκηνοθέτης ευχαρίστησε την Ακαδημία για την τιμή που έκανε στο The Favourite
«Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία που τίμησε την "Ευνοούμενη" ("The Favourite") τόσο γενναιόδωρα σήμερα» δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, για τις 10 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε η ταινία του στα φετινά Όσκαρ.

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου Εκτύπωση E-mail
27.11.18

Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου Εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί στους κόλπους της, με την ίδια αποδοχή, και η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης. Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου, και μάλιστα κινητή, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του βιβλιόφιλου κοινού της Μεγάλης Βρετανίας για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και ποίηση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ήρθαν στο φως οι Κούροι της Αταλάντης Εκτύπωση E-mail
03.11.18

«Κούροι της Αταλάντης» Επιτύμβια αρχαϊκά αγάλματα φυσικού μεγέθους έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Φθιώτιδα. «Κούρους της Αταλάντης» τους χαρακτήρισαν οι αρχαιολόγοι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Για πρώτη φορά ο επισκέπτης μπορεί να δει, να περιεργαστεί και να μελετήσει τον Δίσκο της Φαιστού χω Εκτύπωση E-mail
15.10.18

Ο δίσκος της Φαιστού. Φωτογραφία: Βικιπαιδεια Μπορεί ο δίσκος της Φαιστού να είναι αρκετά μικρός, με διάμετρο περίπου 14 εκατοστών, ωστόσο με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας ο επισκέπτης ενός μουσείου έχει πλέον τη δυνατότητα να τον περιστρέψει για να δει και τις δύο πλευρές του, να μεγεθύνει και να μελετήσει κάποια σύμβολά του, να διακρίνει με λεπτομέρεια τα ξεκάθαρα σχήματα των ανθρώπινων μορφών, των εργαλείων, των ζώων και των αντικειμένων της καθημερινότητας που φιλοξενεί στους σπειροειδείς σχηματισμούς του.

Τελευταία ανανέωση ( 15.10.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Υποψήφια η Σπιναλόγκα για ένταξη στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Εκτύπωση E-mail
30.09.18

Δεύτερος σε επισκεψιμότητα χώρος πολιτισμού της Κρήτης, φωτογραφία: intimenews Κατατέθηκε στης, 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο προκαταρκτικός φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου της Σπιναλόγκας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Στο φως οικισμός άνω των 7.000 ετών! Εκτύπωση E-mail
03.09.18

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Στο φως οικισμός άνω των 7.000 ετών! Έναν προϊστορικό οικισμό ηλικίας άνω των 7.000 ετών έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Δέλτα του Νείλου. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους οικισμούς που υπήρξαν ποτέ και χρονολογείται πριν από την εποχή των Φαραώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αngie: Η ιστορία πίσω από τη θρυλική μπαλάντα των Rolling Stones Εκτύπωση E-mail
17.08.18

Τα περισσότερα κομμάτια των Rolling Stones χαρακτηρίζονται από πιο "σκληρό" ήχο, ωστόσο το Angie, αυτή η υπέροχη μελαγχολική μπαλάντα έγινε γρήγορα μεγάλη επιτυχία.

Τελευταία ανανέωση ( 18.08.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε ο σπουδαίος Μάνος Ελευθερίου Εκτύπωση E-mail
22.07.18

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θύμιος Καρακατσάνης: «Θα ήθελα μία κοινωνία με γνώμονα τον άνθρωπο» Εκτύπωση E-mail
01.07.18

Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Είχε χαρακτηριστεί ως ο τελευταίος "αριστοφανικός", ενώ η απώλεια του άφησε το θέατρο ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Τελευταία ανανέωση ( 01.07.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
O άνθρωπος που ήθελε να γίνει δέντρο… Εκτύπωση E-mail
29.06.18

Ναζίμ Χικμέτ «Θάψτε με στην Ανατολία./ Σ' ένα κοιμητήρι χωριού./ Κι αν γίνεται ένα πλατάνι/ να 'ναι πάνω απ' το κεφάλι μου./ Αυτό μου φτάνει».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο Λονδίνο η Κονιόρδου για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα Εκτύπωση E-mail
21.06.18

Συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων διμερούς πολιτιστικής συνεργασίας Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό της κ. Hancock καθώς και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Ellis.

Τελευταία ανανέωση ( 22.06.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 47 - 69 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote