Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μορίς Μπεζάρ, έδωσε τον χορό στα πλήθη Εκτύπωση E-mail
23.11.07
Μας είχε στείλει την αγάπη του μέσα από τον χορό. Μέσα από τους χορευτές του και το συγκινητικό αφιέρωμα στις χορογραφίες της καριέρας του «L' Amour, La Danse» που παρουσίασαν πριν από ένα μήνα στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα, τα Μπαλέτα της Λωζάννης. «Η σκέψη του είναι μαζί μας».
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντιπλημμυρικά στην Ολυμπία Εκτύπωση E-mail
22.11.07

Τα αντι-διαβρωτικά έργα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στην Ολυμπία το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου! Ακούστηκε χθες βράδυ στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης τεσσάρων συνολικά θεμάτων που σχετίζονται με αντιπλημμυρικές εργασίες στον Αλφειό ποταμό, την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου του λόφου «Γαλανής» και την ανακατασκευή της αποθήκης των ανασκαφών του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στο Ιερό του Διός.

Τελευταία ανανέωση ( 22.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αίγυπτος: Δεν κινδυνεύει η Σφίγγα από υπόγεια υδάτα Εκτύπωση E-mail
16.11.07

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανακοίνωσε ότι η Σφίγγα δεν κινδυνεύει, απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων, ότι το νερό κάτω από την επιφάνεια του εδάφους μπορεί να προκαλέσει μεγάλες φθορές στο, ηλικίας 4.500 ετών, μνημείο.

Τελευταία ανανέωση ( 16.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ Εκτύπωση E-mail
12.11.07

 

Tου Σάκη Σερέτη

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της κλασικής κωμωδίας «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στο Θεατράκι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια. Ενα κλασικό έργο σε μοντέρνο ανέβασμα,προσαρμοσμένο ειδικά για τον ζεστό χώρο του Κ.Ε.Π. που σίγουρα  μπορεί να ψυχαγωγήσει μικρούς και  μεγάλους.

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η άσπιλη γοητεία της Σπιναλόγκας Εκτύπωση E-mail
03.11.07
Καθώς πλησιάζεις, πάνω στο καραβάκι, αναρωτιέσαι γιατί την ονόμασαν Σπιναλόγκα (Μακρύ Αγκάθι). Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να μην εκπλαγείς αντικρίζοντας αυτήν την άλλοτε αποικία των λεπρών κοντά στις ακτές της Κρήτης, βόρεια του Αγίου Νικολάου. Από μακριά μοιάζει με έναν παραδεισένιο τόπο, μία τούφα πεύκα και φραγκόσυκα, πάνω σε πέτρες και βράχια, μια καστροπολιτεία με πουλιά, σαύρες και εποχικούς επισκέπτες.
Τελευταία ανανέωση ( 03.11.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αν έχεις τύχη διάβαινε Εκτύπωση E-mail
30.10.07
Μία λίαν ευχάριστη έκπληξη είχε μία γερμανίδα φοιτήτρια, η οποία ξεδιπλώνοντας έναν καναπέ-κρεβάτι, που μόλις είχε αγοράσει από τα παλιατζίδικα για 150 ευρώ, ανακάλυψε έναν πίνακα της βενετικής σχολής, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ο οποίος της απέφερε 19.200 ευρώ σε δημοπρασία έργων τέχνης.
"Άνοιξα τον καναπέ και μέσα υπήρχε ο πίνακας.
Τελευταία ανανέωση ( 30.10.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενας φίλος «έφυγε απόψε» απ' τα παλιά... Εκτύπωση E-mail
29.10.07

Ενας φίλος έφυγε «απόψε» από τα παλιά. Μία από τις πιο αγαπημένες φωνές του ελαφρού τραγουδιού της Ελλάδας, ο Τζίμης Μακούλης, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε ήταν τα τραγούδια «Ενας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά» του συνθέτη Γιώργου Μουζάκη, που ήταν μάλιστα το αγαπημένο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το «Βίρα τις άγκυρες», το «Ενα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο» και «Τσιγγάνα καρδιά».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο διάλογός του με την αιωνιότητα Εκτύπωση E-mail
25.10.07
Πώς θα ήταν η ελληνική αλλά και η παγκόσμια λογοτεχνία χωρίς το έργο του Νίκου Καζαντζάκη; Aπλά φτωχότερη. Το εύρος της προσωπικότητάς του αλλά και του έργου του δεν μπορεί να μετρηθεί.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σε δημοπρασία αντικείμενα της Κάλλας από τον οίκο Σόθμπις Εκτύπωση E-mail
25.10.07

Προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας, από ερωτικές επιστολές ως βραδινές τουαλέτες, θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Σόθμπις στο Μιλάνο το Δεκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η επιστήμη φωτίζει τα «μυστικά» της Τζοκόντα Εκτύπωση E-mail
24.10.07

Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ, η «διάσημη» πλέον κυρία που απεικονίζεται στον φημισμένο πίνακα, του Λεονάρντο ντα Βίντσι, είχε φρύδια και βλέφαρα, ένα κάλυμμα πάνω στα γόνατα της και ένα «πιο έντονο χαμόγελο» απ' ότι σήμερα, δηλώνει ένας Γάλλος επιστήμονας που εφηύρε μια επαναστατική κάμερα η οποία μπορεί να δώσει λεπτομέρειες μιας ακρίβειας που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

Τελευταία ανανέωση ( 24.10.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση για το νέο Μουσείο Ακρόπολης στην Ουάσιγκτον Εκτύπωση E-mail
23.10.07
Εκδήλωση για το νέο Μουσείο Ακρόπολης διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον υπό την αιγίδα του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής και της Αμερικανικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου για Μνημεία και Χώρους, με κύριους ομιλητές τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την κατασκευή του Μουσείου, Καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, και τον αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 369 - 391 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote