Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεβίωσε ο ηθοποιός Τσάρλτον Ήστον Εκτύπωση E-mail
06.04.08

Ο τιμηθείς με βραβείο Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Τσάρλτον Ήστον, γνωστός για την στάση του υπέρ του δικαιώματος των πολιτών των ΗΠΑ να κατέχουν και να φέρουν όπλα, απεβίωσε χθες Σάββατο σε ηλικία 84 ετών, σύμφωνα με ανακοινωθέν της οικογένειάς του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"'Εφυγε" ο Ζιλ Ντασέν Εκτύπωση E-mail
31.03.08
Ο άνθρωπος που αγάπησε τη Μελίνα Μερκούρη και την Ελλάδα όσο τίποτε άλλο δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 97 ετών, στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Γεννημένος το 1911 στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, το 8ο παιδί ενός κουρέα και απόγονος Ρωσο-εβραίων εμιγκρέδων πέρασε από το Χάρλεμ, τη Νέα Υόρκη, το Χόλιγουντ, απ’ όπου εκδιώχθηκε στη σκοτεινή εποχή του μακαρθισμού, για να καταλήξει το Παρίσι, το Λονδίνο, αφήνοντας στο διάβα του δείγματα της τέχνης του στη σκηνοθεσία, τόσο μέσω του θεάτρου όσο και του κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Σαλαμίνα αποκτά το μουσείο της Εκτύπωση E-mail
26.03.08
Το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού κόλπου με μεγάλη ιστορία που κουβαλάει από την αρχαιότητα, πατρίδα του βασιλιά Αίαντα και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, ο τόπος όπου έγινε η ναυμαχία των Ελλήνων κατά των Περσών το 480 π.Χ., αποκτά μέχρι το τέλος του χρόνου επιτέλους το μουσείο του.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Όλα έτοιμα για την αφή της φλόγας Εκτύπωση E-mail
24.03.08

 Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για βροχή στη Μεσσηνία το μεσημέρι της Δευτέρας, που έκανε υποχρεωτική την έναρξη της τελετής της αφής μια ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, στις 11, είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος των διοργανωτών μετά την επιτυχημένη πρόβα της Κυριακής.

Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού πάντως, έχουν προγραμματίσει να βρίσκονται στην τελετή, για την προώθηση των αιτημάτων τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήνυμα στο Λονδίνο από Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
14.03.08
 

 Mήνυμα στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στο Bρετανικό Mουσείο, έστειλε από τη Nέα Yόρκη ο υπουργός Πολιτισμού Mιχάλης Λιάπης, τονίζοντας ότι η ανέγερση του Nέου Mουσείου της Aκρόπολης «εξανεμίζει πλέον τις όποιες δικαιολογίες για τη μη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο από όπου προέρχονται και από όπου αποσπάστηκαν».

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Έφυγε" η Έλενα Ναθαναήλ Εκτύπωση E-mail
05.03.08
Άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 61 ετών, η ηθοποιός Έλενα Ναθαναήλ, η οποία τους τελευταίους δυόμιση μήνες νοσηλευόταν με καρκίνο στους πνεύμονες στο νοσοκομείο "Μετροπόλιταν".
Διαβάστε περισσότερα...
 
Έκθεση για το Μινωικό Πολιτισμό στη Ν. Υόρκη Εκτύπωση E-mail
04.03.08
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης", στο Μανχάταν θα φιλοξενήσει την έκθεση "Από τον τόπο του Λαβύρινθου: Μινωική Κρήτη, 3000-1100 π.Χ.".
Διαβάστε περισσότερα...
 
Με "Secret Combination" στο Βελιγράδι! Εκτύπωση E-mail
28.02.08

Κοινό και κριτική επιτροπή κλήθηκαν να αποφασίσουν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής βραδιάς, ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 53ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το Μάιο. Και το εισιτήριο για το Βελιγράδι το έδωσαν στο "Secret Combination" και την Καλομοίρα!

Κυρίαρχα στοιχεία της κεφάτης βραδιάς στο "Αθηνών Αρένα" ήταν η μουσική, ο χορός και η σκηνική δράση με τις Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα, τις παρουσιάστριες του ελληνικού τελικού.



Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΕΠ Εκτύπωση E-mail
24.02.08

Του Σάκη Σερέτη 

Συνεχίζονται με ξεχωριστή  επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Νέα Υόρκη.

Τελευταία ανανέωση ( 29.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ Εκτύπωση E-mail
10.02.08
 Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού με συνέπεια συνεχίζει το έργο του παρουσιάζοντας ποιοτικό και αξιόλογο θέατρο στην ομογένεια. Τη θεατρική περίοδο 2006-2007 παρουσίασε με επιτυχία τα έργα:
Τελευταία ανανέωση ( 10.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΝΑΣΑ και οι Μπήτλς Εκτύπωση E-mail
01.02.08

Η ΝΑΣΑ θα μεταδώσει στο διάστημα το τραγούδι των Μπήτλς "Across the Universe" στις 4 Φεβρουαρίου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, για να τιμήσει τα πενήντα χρόνια από τη δημιουργία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος και τη γέννηση του βρετανικού συγκροτήματος.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 346 - 368 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote