Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εφυγε από τη ζωή η Κική Δημουλά Εκτύπωση E-mail
23.02.20

 

kikh Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 89 ετών, άφησε το  απόγευμα του Σαββάτου η κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια και Ακαδημαϊκός, Κική Δημουλά, η οποία το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών, με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
2 Φεβρουαρίου 2020: Η μέρα που έχει κάτι το μοναδικό για όλον τον αιώνα! Εκτύπωση E-mail
02.02.20

Μια μοναδική ημέρα για τον 21ο αιώνα ξημερώνει, 2 Φεβρουαρίου 2020.
Αν διαβάσει κάποιος την ημερομηνία 02/02/2020, θα δει ότι είναι σε καρκινική γραφή, δηλαδή διαβάζεται με τον ίδιο τρόπο είτε από την αρχή είτε από το τέλος.

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη: Αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας Εκτύπωση E-mail
01.01.20

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ανακοίνωσε σήμερα πως αναβάλλονται κάθε τύπου προξενικές δραστηριότητες, μία ημέρα μετά την εισβολή παραστρατιωτικών οργανώσεων και οπαδών τους στην περίμετρό της, βάζοντας φωτιές, πετώντας πέτρες και σπάζοντας κάμερες ασφαλείας.

Τελευταία ανανέωση ( 02.01.20 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θρίαμβος για τον Γιώργο Λάνθιμο και την «Ευνοούμενη» στα 32α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Πηγή: Εκτύπωση E-mail
08.12.19

Ο Γιώργος Λάνθιμος Σε θρίαμβο για τον Γιώργο Λάνθιμο και την ταινία του «Η ευνοούμενη» («The Favourite») εξελίχθηκαν τα φετινά 32α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φτωχότερο το ελληνικό ρεμπέτικο: Πέθανε η ερμηνεύτρια Σωτηρία Λεονάρδου Εκτύπωση E-mail
09.11.19

Φτωχότερο το ελληνικό ρεμπέτικο: Πέθανε η ερμηνεύτρια Σωτηρία Λεονάρδου - Media Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου. Τα τελευταία χρόνια πάλευε με σπάνια ασθένεια η οποία την είχε καθηλώσει στο κρεβάτι.

Τελευταία ανανέωση ( 10.11.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λασίθι: Πορφύρα και μινωϊκοί θησαυροί στη νήσο Χρυσή Εκτύπωση E-mail
02.11.19

Λασίθι: Πορφύρα και μινωϊκοί θησαυροί στη νήσο Χρυσή Μεγάλες ποσότητες πορφύρας και κτίσματα ενός μινωικού οικισμού με ανθηρή οικονομία, όπως προκύπτει από τα εξαιρετικής ποιότητας αντικείμενα στις κατοικίες του, εντόπισαν οι ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου στα δυτικά της νησίδας Χρυσή του Δήμου Ιεράπετρας, όπου στην παραλία σώζονται αρχαίες λαξευτές ιχθυοδεξαμενές.

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.19 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θλίψη: Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός Εκτύπωση E-mail
31.10.19

Θλίψη: Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός - Media Θλίψη στον καλλιτεχνικό κοσμο καθώς πέθανε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Γιάννης Σπανός. Γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας στις 26 Ιουλίου 1934.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στη Νέα Υόρκη η ψηφιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο Εκτύπωση E-mail
15.10.19

Στη Νέα Υόρκη η ψηφιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο - Media Την ψηφιακή έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος, ως Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Κληρονομιά» θα εγκαινιάσει την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όταν το λαϊκό σινεμά της Ινδίας πλημμύριζε με τις εικόνες του την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
16.09.19

Με αφορμή την παρουσία του Μπόλιγουντ στη φετινή έκθεση Θεσσαλονίκης γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, όταν ο λαϊκός ινδικός κινηματογράφος κατακτούσε τις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ελληνικό πεντάγραμμο θρηνεί για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Η πορεία του και το «κατά τύχη» πρώτο ά Εκτύπωση E-mail
10.09.19

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδοποιό θα πουν φίλοι και συγγενείς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο κοιμητήριο Ζωγράφου στις 15:30. Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σόκαρε και γέμισε θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κόντρα Μενδώνη - Ζορμπά για τα γλυπτά του Παρθενώνα: «Μεταβίβασαν μέχρι και την Κνωσό!» - «Λάθος το Εκτύπωση E-mail
02.09.19

Κόντρα Μενδώνη - Ζορμπά για τα γλυπτά του Παρθενώνα: «Μεταβίβασαν μέχρι και την Κνωσό!» - «Λάθος το αίτημα Μητσοτάκη» Με μια οργισμένη ανακοίνωση, το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά στην κριτική που δέχτηκε από την πρώην υπουργό, Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία, αντιδρώντας στο αίτημα Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα, το χαρακτήρισε λάθος πολιτική κίνηση τονίζοντας πως «η οριστική και όχι η προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών στον γενέθλιο τόπο τους αποτελεί πάγια εθνική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων από την εποχή της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη έως σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 24 - 46 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote