Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαίο δημόσιο κτίριο στον βυθό της Ζακύνθου Εκτύπωση E-mail
10.06.13

Ενα βυθισμένο δημόσιο κτίριο της αρχαιότητας, με πλακόστρωτο δάπεδο και βάσεις κιονοστοιχιών ανακάλυψε το κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην περιοχή του Αλικανά Ζακύνθου.
Ευρήματα της υποβρύχιας έρευνας στην περιοχή του Αλικανά Ζακύνθου, όπου εντοπίστηκε νέα αρχαιολογική θέση, έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων.

Τελευταία ανανέωση ( 11.06.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ελληνίδα θεραπεύει με το θέατρο τον αυτισμό Εκτύπωση E-mail
28.04.13

Προσκεκλημένη αυστραλιανού πανεπιστημίου, η Ελληνίδα επιστήμονας δρ. Χάρις Καρνέζη θα επισκεφθεί σε λίγους μήνες την Αυστραλία για να διδάξει Αυστραλούς πως μπορεί το θέατρο να θεραπεύσει φάσματα αυτισμού.
Αυτό θα είναι το τρίτο της ταξίδι στην Αυστραλία όπου παρουσίασε πορίσματα μελέτης της σε διεθνές συνέδριο για τον αυτισμό που έγινε στο Σίδνεϊ, αλλά και σε ανάλογο συνέδριο στη Μελβούρνη όπου παράλληλα δίδαξε την μέθοδό της και σε εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Εφυγε» ο «Φίνος» της ελληνικής τηλεόρασης Εκτύπωση E-mail
10.01.13

Η πορεία της ζωής του ταυτίστηκε απόλυτα με την πορεία της ελληνικής τηλεόρασης ή μάλλον δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο ίδιος ήταν η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Arts & Crafts Exhibition of Greek American artists Εκτύπωση E-mail
05.12.12

The Federation of Hellenic Societies of Greater New York Inc and the Cultural Committee will be sponsoring their 4th Arts & Crafts Exhibition of Greek American artists on Sunday December 16th. We are happy to also announce the addition of an Antiques and Collectibles market as well to this growing bi-annual community event

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εδώ είναι Πόντος! 15.000 γιόρτασαν και χόρεψαν στο ΟΑΚΑ Εκτύπωση E-mail
16.10.12

Αυτός ήταν ο πιο παράξενος συνωστισμός στο πάρκινγκ του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ. Το πούλμαν από την Κοζάνη έχει γεμίσει και έχει ανάψει τη μηχανή, αλλά ένα αυτοσχέδιο γλέντι που έχει στηθεί μπροστά του το εμποδίζει.

Τελευταία ανανέωση ( 16.10.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στη Βενετία για τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη Εκτύπωση E-mail
09.09.12

Το βραβείο EUROPEAN FILM AWARDS 2012 για καλύτερη μικρού μήκους ταινίας στο φεστιβάλ Βενετίας, απέσπασε ο νεαρός σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης για την ταινία του «Τίτλοι Τέλους».

Τελευταία ανανέωση ( 10.09.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κόκκινο ελάφι στο αρχαίο κρητικό τραπέζι Εκτύπωση E-mail
12.08.12

Από την 5η χιλιετία π.Χ. η βάση της διατροφής ήταν όσπρια, δημητριακά, ελαιόλαδο, ενώ κυνηγούσαν αγριοκούνελα, λαγούς, πέρδικες και ασβούς. Η περίφημη κρητική διατροφή μοιάζει να ανάγεται σε αρχαιότατο βάθος χρόνου. Δεν έχουμε γραπτά για το τι έτρωγαν -και πολύ περισσότερο για το πώς το έτρωγαν- οι μινωίτες, όμως οι αρχαιολόγοι μπορούν με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών να ανασυνθέτουν στοιχεία των τροφών που συνήθιζαν να παρασκευάζουν και να καταναλώνουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χάλκινο μετάλλιο για τα κορίτσια στο διπλό σκιφ Εκτύπωση E-mail
04.08.12

Η Αλεξανδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισαν στην τρίτη θέση στον σημερινό τελικό. Είναι το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, μετά το χάλκινο του Ηλιάδη στο τζούντο.

Τελευταία ανανέωση ( 04.08.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η θαυματουργή εικόνα του «Άξιον Εστίν» τον Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη Εκτύπωση E-mail
26.07.12

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί τον Οκτώβριο, από τον ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους όπου βρίσκεται, η θαυματουργή εικόνα του «Άξιον Εστίν», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και προκειμένου να τονώσει το θρησκευτικό και εθνικό φρόνημα των πιστών.

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Εκτύπωση E-mail
13.07.12

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στην αγγλική πρωτεύουσα τα γαλανόλευκα χρώματα θα εκπροσωπήσουν 105 άτομα, 66 άνδρες και 39 γυναίκες, που θα λάβουν μέρος σε 20 αθλήματα.

Τελευταία ανανέωση ( 13.07.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Έφυγε ο Θύμιος Καρακατσάνης Εκτύπωση E-mail
30.06.12

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου από το νεκροταφείο Παιανίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 208 - 230 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote