Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξίδι στον βυθό για τα μυστικά της προϊστορίας Εκτύπωση E-mail
29.08.14

Υπήρχε ζωή στο Φράγχθι; Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Ελληνες και Ελβετοί επιστήμονες της αποστολής Terra Submersa, που από τις αρχές Αυγούστου ερευνά τον βυθό της Αργολίδας με το φουτουριστικό πλοιάριο «MS Turanor PlanetSolar», μπορεί πλέον να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα των προϊστορικών τοπίων που βρίσκονται βυθισμένα στον Αργολικό Κόλπο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε πλήρης ημερών ο Εμμανουήλ Κριαράς Εκτύπωση E-mail
24.08.14

Πέθανε το βράδυ της Παρασκευής, στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 108 ετών, ο καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς - η γηραιότερη εν ζωή προσωπικότητα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κινεζικό κανάλι αποθεώνει τα θερινά σινεμά της Αθήνας: Είναι στο dna του Ελληνα και είναι μαγευτικοί Εκτύπωση E-mail
23.08.14

Καλοκαίρι, Αθήνα, θερινός κινηματογράφος: μια ολόκληρη κουλτούρα διασκέδασης που άνθισε τη δεκαετία του '60, αλλά ακόμα και σήμερα αντέχει παρά την πίεση που υφίσταται από τα πολυσινεμά και τις μεγάλες εταιρείες προώθησης ταινιών.

Τελευταία ανανέωση ( 23.08.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεσποτικό: Κτίρια, πόδια κούρων, αναθήματα, οστά ζώων Εκτύπωση E-mail
22.08.14

Ενα ακόμη καινούργιο λατρευτικό κτίριο, πολλά αγγεία, εντυπωσιακή κεραμική οροφή που απεικονίζει μέδουσες, δύο τμήματα ποδιών με την πλίνθο αρχαϊκών κούρων που προστίθενται στα 65 που έχουν βρεθεί έως τώρα είναι ορισμένα μόνο από τα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις φετινές έρευνες στο ακατοίκητο Δεσποτικό, δυτικά της Αντιπάρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νεκρός βρέθηκε ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς Εκτύπωση E-mail
12.08.14

Νεκρός βρέθηκε ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Ρόμπιν Ουίλιαμς με την αστυνομία να εκτιμά από τις πρώτες ενδείξεις ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.

Τελευταία ανανέωση ( 12.08.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Καμεράτα έγινε η πρώτη ελληνική ορχήστρα που έπαιξε στο BBC Εκτύπωση E-mail
05.08.14

Μια βραδιά με ελληνικό χρώμα βίωσαν όσοι εξασφάλισαν θέση το βράδυ του Σαββάτου στο Κάντγκαν Χολ του Λονδίνου, έδρα της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βρετανίας. Η Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής με τον μαέστρο της Γιώργο Πέτρου, ύστερα από πρόσκληση του BBC, έλαβε μέρος στα Proms, τον ετήσιο θεσμό συναυλιών κλασικής μουσικής, όπου συμμετέχουν εκλεκτοί καλλιτέχνες και σύνολα.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξαφνικά οι δρόμοι στο Βέλγιο γέμισαν με θεούς των αρχαίων Ελλήνων Εκτύπωση E-mail
31.07.14

Οι αρχαίοι μύθοι και οι Θεοί των αρχαίων Ελλήνων δεν έχουν σταματήσει ανά τους αιώνες να συνομιλούν με τον χώρο της τέχνης και τους δημιουργούς.

Τελευταία ανανέωση ( 31.07.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη με το «Still life» Εκτύπωση E-mail
25.07.14

Το πρώτο κεφάλαιο του «Still Life» της τελευταίας δουλειάς του Δημήτρη Παπαϊωάννου, «Σίσυφος», θα πρωτοπαρουσιαστεί στην Αμερική προσκεκλημένο από τον Ρόμπερτ Γουίλσον στο φετινό Watermill Center Summer Benefit Gala στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο.

Τελευταία ανανέωση ( 25.07.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αναπάντεχη σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη: Στο φως νεκρόπολη του 7ου αιώνα π.Χ στη Χίο Εκτύπωση E-mail
22.07.14

Κατά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής έρευνας σε οικόπεδο στη θέση «Ψωμί» Δήμου Χίου, αποκαλύφθηκε τμήμα αρχαϊκής νεκρόπολης του 7ου και 6ου π.Χ. αιώνα. Οι ταφές που αποκαλύφθηκαν στο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου, βρέθηκαν σε επάλληλα στρώματα, τοποθετημένες σε βότσαλα θάλασσας.

Τελευταία ανανέωση ( 22.07.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ελληνίδα που διδάσκει τραγωδία στις γυναίκες του Αφγανιστάν Εκτύπωση E-mail
21.07.14

Το να είσαι γυναίκα σήμερα στο Αφγανιστάν δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στερείσαι βασικών δικαιωμάτων, όπως η μόρφωση, και ζεις κλεισμένη στο σπίτι, πολλές φορές σε σκληρό καθεστώς. Το να είσαι γυναίκα και ηθοποιός είναι, σχεδόν, σχήμα... οξύμωρο.

Τελευταία ανανέωση ( 21.07.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 162 - 184 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote