Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η εκπαίδευση στον «γύψο» Εκτύπωση E-mail
21.04.15

Η αλήθεια είναι ότι κατά μία έννοια η χούντα κατόρθωσε να διευρύνει τον κύκλο των «εκπαιδευτικών» δραστηριοτήτων των μαθητών. Κουβαλούσε τους μαθητές από εδώ και από εκεί, σε εκδηλώσεις φανφάρας

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η 11η Σεπτεμβρίου έγινε όπερα Εκτύπωση E-mail
16.04.15

Στη σκηνή και μάλιστα τη λυρική μεταφέρεται η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο τυφλός ζωγράφος: Δεν βλέπει, αλλά δημιουργεί εκπληκτικούς πίνακες Εκτύπωση E-mail
02.04.15

Οι άλλοι στέκονται άφωνοι μπροστά στους πίνακές του και τους θαυμάζουν ακόμη περισσότερο όταν μαθαίνουν ποιος τους έφτιαξε. Εκείνος, δεν μπορεί να τους δει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χέρια κατά του ρατσισμού από ομάδα καλλιτεχνών Εκτύπωση E-mail
23.03.15

Χέρια κατά του ρατσισμού από ομάδα καλλιτεχνών (Video) - MediaΧρησιμοποιώντας 5 διαφορετικές τέχνες και δυο χέρια μια ομάδα καλλιτεχνών από 4 χώρες, δημιούργησε ένα τρίλεπτο βίντεο «Χέρια Κατά του Ρατσισμού» με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού.

Τελευταία ανανέωση ( 23.03.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αριστεία, η πασαρέλα των γονιών Εκτύπωση E-mail
01.03.15

Κινητοποίηση μαθητών Πειραματικών Σχολείων «Και στην αριθμητική τι βαθμό θα ’χεις;» «Εεε, 10.» «Χωρίς τόνο;» «Εεε…» «Η Γιωργία τι θα ’χει; ο Γιώργος;» «Με τόνο…» ομολόγησε ντροπιασμένο το 9χρονο, 10χρονο, δεν θυμάμαι, αγόρι, κατά την πατρική ανάκριση, παραμονές που θα έπαιρνε έλεγχο.

Τελευταία ανανέωση ( 01.03.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ελευσίνα διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 Εκτύπωση E-mail
22.02.15

Η σύγχρονη Ελευσίνα προσεγγίζει τις αντιθέσεις της ως αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της και δηλώνει πρόθυμη να αλλάξει πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Daily Mail: Τέλος για την κυρία Κλούνεϊ; Η κυβέρνηση Τσίπρα αλλάζει στρατηγική για τα Μάρμαρα Εκτύπωση E-mail
05.02.15

«Αυλαία για τη νέα κυρία Κλούνεϊ; Η δικηγορική εταιρεία της Αμάλ μπορεί να απομακρυνθεί από σύμβουλος αναφορικά με τα Ελγίνεια από τη στιγμή που η αριστερή νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναθεωρεί τις συμφωνίες».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο δολοφόνος της Αμφίπολης -Αγριο θάνατο βρήκαν οι νεκροί του τάφου Εκτύπωση E-mail
21.01.15

Από δολοφονικά τραύματα και μαχαιρώματα σκοτώθηκαν οι νεκροί της Αμφίπολης που αποκαλύφθηκαν χθες από το υπουργείο Πολιτισμού. Οι σκελετοί της Αμφίπολης έχουν σκοτεινό παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαρίνα Πικάσο, η εγγονή του ζωγράφου πουλάει τα έργα του για να τον εκδικηθεί Εκτύπωση E-mail
12.01.15

Η ζωή του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο μοιάζει με έργο τέχνης ή σαπουνόπερα, εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Ιδιοφυής καλλιτέχνης, ο μεγαλύτερος ζωγράφος του 20ού αιώνα, ο άνθρωπος που επηρέασε την ιστορία της σύγχρονης ζωγραφικής έζησε μια πολύπλοκη και ταραγμένη ζωή, με γυναίκες που οδηγήθηκαν στο τρελάδικο ή στον θάνατο, με παιδιά προβληματικά και εγγόνια που επιζητούν ακόμη και σήμερα να τον εκδικηθούν.

Τελευταία ανανέωση ( 12.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τον Ιανουάριο ανακοινώνεται το φύλο, η ηλικία και το ανάστημα του νεκρού της Αμφίπολης -Τι εξόργισε Εκτύπωση E-mail
20.12.14

Οριστικό τέλος σε φήμες και πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με την ταυτότητα του νεκρού της Αμφίπολης έσπευσε να βάλει το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα στις 9 το πρωί. Δίνει όμως και πλήθος πληροφοριών για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ανακοινώσεων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο «φως» νέες παραστάσεις στην Αμφίπολη Εκτύπωση E-mail
04.12.14

Στο φως ήρθαν με τις εργασίες συντήρησης παραστάσεις στα μαρμάρινα τμήματα των "επιστυλίων". Ορισμένες από αυτές απεικονίζουν ένα ζώο που είναι πιθανόν ταύρος καθώς και δύο μορφές εν κινήσει, μία γυναικεία και μία ανδρική.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 139 - 161 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote